NK “Rudar” svoju prvenstvenu utakmicu u subotu s ekipom Mladosti iz Ždralova igra bez prisustva gledatelja

Prvenstvenu utakmicu 17. kola 3. HNL lige Sjever u subotu 14.03. 2020. godine u 15,30 sati, NK “Rudar” iz Murskog Središća odigrati će bez prisustva gledatelja. Naime Nogometni savez Hrvatske donio je odluku da se sve utakmice koje spadaju pod njihovu ingerenciju moraju odigrati pred praznim gledalištem tj. bez prisustva gledatelja, radi sprječavanja opasnosti od širenja koronavirusa. Zbog toga  iz Rudara obavještavaju sve svoje navijače i gledatelje da poštuju ovu mjeru koja je donesena u interesu sviju.

U nastavku vam donosimo priopćenje Nogometnog saveza Hrvatske:

“Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj.

U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

Također, HNS daje preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu”, stoji u priopćenju HNS-a.”

(tekst: zr, NSH)