NK “Rudar” poražen u Podturnu u prijateljskoj pripremnoj utakmici

U prvoj prijateljskoj utakmici nakon duže stanke prouzrokovane korona virusom Rudar je poražen u Podturnu od istoimene ekipe rezultatom 3:2.

Domaćin je sasvim zasluženo slavio protiv Rudara u kojem se vidjelo da se radi tek o ekipi u stvaranju, pošto je ekipu u ovom prijelaznom razdoblju napustilo sedam igrača. Ima i nekoliko prinova, ali o imenima za sad još nećemo. Kad se ekipa kompletira tada ćemo vas izvijestiti o samom rosteru Rudara u slijedećoj sezoni.

Što se same igre tiče Rudar je u prvom dijelu djelovao nezainteresirano, a to se odrazilo i na samoj igri, dok je domaćin u igru ušao puno energičnije . Unatoč tome Rudar je bio bolji u prvih petnaestak minuta utakmice i poveo zgoditkom Damira Zeljka, a domaćin je poravnao iz kaznenog udarca preko Balenovića.

Od tada domaćin apsolutno bolji i dominantan suparnik u ostalom vremenskom periodu prvog dijela utakmice. Tu bolju igru su iskoristili i došli do vodstva od 2:1, zgoditkom Matije Antolovića.

Drugi dio utakmice bio je ravnopravniji , Rudar je imao inicijativu te zgoditkom Darija Šoltića poravnao rezultat na 2:2.

U samom finišu utakmice domaćini postižu još jedan zgoditak preko Kolarića i zasluženo dobivaju utakmicu s 3:2.

Puno posla stoji pred trenerom Rudara Draženom Škvorcom kako bi uigrao ovaj novi sastav Rudara.

Ako koga treba pohvaliti u Rudaru to su svakako mlađi igrači.

(tekst i foto: zr)