NK “Rudar” ponovo aktivirao veterane, u prijateljskom ogledu poraženi od NK “Mura” Hlapičina

NK „RUDAR“ – NK „MURA“ Hlapičina (veterani) 1:6 (1:3)

Pred više od petnaest godina iz objektivnih razloga raspala se  veteranska ekipa NK „Rudar“ iako je do tada nizala dobre  rezultate pa je čak bila i prvak Međimurja.

No nakon toliko godina pojavila se ideja o ponovnom formiranju veteranske ekipe, te njenom uključivanju u natjecanje Međimurskog nogometnog saveza.  Zamišljeno, učinjeno te  je ekipa registrirana te će se uključiti natjecanje  Lige Sjeverozapad u kojoj se natječu ekipe Mure iz Hlapičine, Jadrana iz Štefanca , Venere  PMP iz Svetog Juraja na Bregu, Donjeg Koncovčaka, Dubravčana iz Gornje Dubrave te Bratstva iz Jurovca.

Danas u nedjelju, 14.08. odigrali su i prvu pripremnu, prijateljsku utakmicu, a za takav slučaj  koga ćeš prvo pozvati u goste nego susjede i prijatelje, te je danas na Šuderki gostovala vrlo dobra ekipa Mure iz Hlapičine koje se već duže vrijeme natječe u Ligi Sjeverozapad i postiže zavidne rezultate.

Prema očekivanju na današnjoj utakmici gosti su zasluženo pobijedili rezultatom 1:6, no domaćin ne treba za ničim žaliti, jer im je ova utakmica poslužila da vide kakve su im trenutačne mogućnosti te što ih očekuje u samom natjecanju.

Ekipe su u ovoj utakmici nastupile u sljedećim sastavima:

RUDAR: Perhoč, Hren, Matjašić, Žganec, Kovačić, Filip, S. Žerjav, Medved, Prša, Nedeljko, Sabol, Posavi, Vidra, Božić i V. Žerjav

MURA: Flac, Sanjković, Rožman, Zadravec, Kovačić,M.  Horvat, Žganec, Sobočan, Dragoja, D. Horvat,Perčić, Šajnović, Antoković, Nađ i Oletić

Strijelci za NK „Muru“ Dominik Horvat 4, Mario Žganec i Leo Sanjković, dok je za domaćina jedini počasni zgoditak postigao Mihael Božić.

Utakmicu je odlično u svom stilu odsudio Bojan Juras.

(tekst i foto: zr)