NK RUDAR ODRŽAO REDOVNU IZVJEŠTAJNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

U prostorijama NK Rudar na Šuderki u subotu 28.02.2015 godine održana je redovna

izvještajna godišnja skupština kluba. Veoma lijep odaziv dokaz je popularnosti i brige njegovih navijača i o radu udruge.

S obzirom da nakon donošenja novog Zakona o udrugama i u Rudaru su ovu skupštinu iskoristili za donošenje novog Statuta udruge , te popisu članstva što su obvezni prema novom zakonu. Imenovan je i likvidator  Udruge također potreban prema novom zakonu , a njegova je funkcija stečajni postupak u slučaju  prestanka rada Udruge. To je novost u odnosu na dosadašnji zakon  jer u slučaju prestanka rada Udruge automatski  prestaju i funkcije svih rukovodećih tijela , a likvidaciju preuzima likvidator. Ta funkcija dodijeljena gospodinu Miljenku Štefaniću.
Podnijeta su izvješća blagajnika kluba Nikole Gašpara i tajnika Smiljana Liklina o financijskom stanju kluba. Prema prikazanom ono je za sada veoma stabilno bez ikakovih dugovanja a na žiroračunu kluba se nalazi sa 28.02.2015  19.767,00 kuna.

Svoja izvješća podnijeli su i treneri ŠN Rudar   Dalibor Liklin , Leonard Sanjković , Luka Rihtarec i Stanislav Tot. Lijepo je bilo čuti o zaista dobrom radu i rezultatima svih kategorijaU-8 , U-10 , U-12 , U-14/15 te juniora.  Oni se takmiče u 2.HNL Središte Sjever i svi se osim juniora nalaze na prvom mjestu ili ga  dijele sa velikim šansama za konačno osvajanje prvenstva. Nešto slabije stoje juniori , ali  zato ima opravdanje pošto se tri glavna igrača cijelo  vrijeme nalaze u pogonu seniorske ekipe i nisu u mogućnosti previše pomoći svojim kolegama pa zato često za tu kategoriju nastupaju i mlađi igrači.

Tijekom zimskih mjeseci nastupali su na mnogo zimskih malonogometnih turnira te tamo polučili odlične rezultate , a klupske prostorije zatrpali bezbrojnim peharima i medaljama te prisili klupsko  vodstvo na dogradnju novih vitrina kako bi ih se moglo adekvatno smjestiti. Kroz cijeli zimski period ekipe NŠ  trenirale su u dvoranama u M. Središću i Toplicama Sv. Martin.

Sportski direktor i tajnik Smiljan Liklin ukratko se osvrnuo na proljetni dio u 3.HNL sjever gdje je ostvareno konačno 10.mjesto , a uz malo više sreće moglo se biti i puno puno više. No igranje u toj ligi ostati će svima u jako lijepom sjećanju.

Goran Vincetić koji je preuzeo ekipu nakon ustroja nove MŽNL ČK-VŽ istaknuo je da je preuzeo vrlo dobru i  ukomponiranu ekipu iako su iz nje otišli Matija Županec ,  Dino Novak , Danijel Levačić ,  a Luka Rihtarec je prestao sa igranjem. Ono što je posebno naglasio je jako dobar odnos igrača prema treninzima i klubu , a posebno je pohvalio starije igrače i i njihov odnos i istakao ih kao primjer mlađima. Ekipu je preuzeo 05.07. sa 21 igračem. U jesenjem dijelu ostvareni su vrlo dobri rezultati ekipa se nalazi na odličnom 3.mjestu sa samo bodom zaostatka za drugoplasiranom. Za nastavak proljetnog prvenstva koje kreće slijedećeg vikenda ekipa je dobro pripremljena održano je 17 treninga , odigrane 4 utakmice i spremni dočekuju nastavak proljetnog dijela takmičenja. Tijekom prvenstva još će se posložiti onaj dio  koji se zbog vremenskih uvjeta nije mogao odraditi. Ekipa je ostala ista osim odlaska Igora Mihalica zbog odlaska u inozemstvo i dolaska Aleksandra Novaka iz Plavih  Peklenica.

 

Voditelj NŠ Kristijan Antolović ukratko se osvrnuo na rad škole istaknuvši jako  dobar rad i suradnju sa roditeljima koji su jedan od glavni faktora rada škole.  Istaknuo je dobar rad trenera koji bi s obzirom na kvalitetu i mladost morali biti dugoročno rješenje u uspostavljanju centra za odgoj mladih igrača na cijelom području Grada. Zato se i prišlo u dogovore sa ostalima klubovima u Gradu o zajedničkoj suradnji na obostranu korist , što će se nada se već u ljeto uspjeti realizirati.

 

Kompletno su opremili sve ekipe opremom vrijednom 30.000,00 kuna od čega su 80 % financirali sponzori , 20 roditelji pa im se svima još jednom najljepše zahvaljuje. Sigurno da će se  izgradnjom novih tribina , svlačionica i pomoćnih terena još više omogućiti kvalitetan rad škole.

Za kraj predsjednik NK Rudar Tomislav Nedeljko ukratko je iznio cjelokupni rad u klubu u prošloj 2014 godini . Pobrojio je sve akcije u sklopu tekuće godine istaknuvši posebno uspješno odigranu 3.HNL ligu, zadržavanje igračkog kadra prije takmičenja u novoj MŽNL ČK-VŽ  što nije bio nimalo lagan zadatak. Puno stvari je učinjeno i na realizaciji izgradnje novih tribina i svlačionica ishođena je kompletna dokumentacija sa građevinskom dozvolom i svim ostalim potrebnim dokumentima. Organizacija turnira “Rudar pionir cup” 2014 , nabavljen novi razglas ,organizirana tradicionalna Rudarova noć sa 200-tinjak gostiju , organizirani treninzi u dvoranama tijekom cijele zime za sve ekipe i još bezbroj drugih akcija kojima su se svi rudarovci svesrdno odazivali.

U budućnosti svakako je prioritet održati kvalitetu seniorske ekipe te još više ulagati u rad s mlađim kategorijama. Realizirati zahtjev za europske fondove za izgradnju tribina, uređenje postojećih objekata termo fasadom te njihovo redovno održavanje.

Nastaviti sa održavanjem svih tradicionalnih turnira , zabava i akcija koje se odvijaju svake godine.

Predstavnici ŠRD Mura M.Središće , NK Mura Hlapičina , DVD  M. Središće , VMO M. Središće pozdravili su i pohvalili rad Udruge.

Gradonačelnik Dražen Srpak također je pohvalio rad u NK Rudar i istaknuo ih kao primjer nekim drugim udrugama. Grad će svakako pomoći u izgradnji tribina i svlačionica , te je u proračunu predviđeno za početak investicije 71.000, 00 kuna.
Pomoć će svakako pružiti i u realizaciji zahtjeva prema EU fondovima gdje se čeka natječaj ministarstva poljoprivrede za mjeru 7 , sufinanciranje objekata iz EU – fondova do 100%. Takav objekt je potreban Gradu M. Središće . Istaknuo je da će i drugi klubovi sa područja Grada dobiti veću financijsku pomoć jer za sport se izdvaja puno više nego do sada, prema procjenama 3,5 puta više.

Kao i svaki put Rudar ne zaboravlja svoje vjerne članove i navijače pa je  nakon skupštine za njih i goste pripremio skromni domjenak.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

IMG_1251

IMG_1254

IMG_1255

IMG_1258

IMG_1265

IMG_1266

IMG_1267

IMG_1270

IMG_1273

IMG_1283

IMG_1286

IMG_1295

IMG_1296

IMG_1301

IMG_1306

IMG_1315

IMG_1321

IMG_1325

IMG_1330