NK “Rudar” održao godišnju skupštinu – nakon v.d. predsjednika Damir Cilar i službeno postao prvi čovjek kluba

U subotu 17.02. 2018. godine NK „Rudar“ M. Središće održao je u svojim klupskim prostorijama svoju redovnu godišnju skupštinu.

Na početku skupštine održano je kratko prisjećanje na dugogodišnjeg člana i djelatnika, te vjernog navijača kluba Rihtarec Josipa – PepijaDražen Srpak  u kratkom prisjećanju istakao je sve ljudske i sportske vrline koje su krasile tog velikog zaljubljenika u sport i njegov nesebičan i djelotvoran rad  prema svim udrugama Grada. Pepi je uvijek bio tu da pomogne na bilo koji način savjetom, djelom.

Supruga pokojnog Pepija  Marija klubu Rudar predala je  poznatu Pepijovu  navijačku kacigu, „šlem“ , koju je Pepi uvijek nosio kada je dolazio na utakmice Rudara. Od sada će se taj Pepijev  navijački rekvizit kao i njegova slika nalaziti u prostorijama NK „Rudar“ te nas sve podsjećati na veliko srce našeg Pepija.

Nakon toga krenulo se  u službeni dio skupštine. Nakon što se izabralo radno predsjedništvo skupštine u sastavu Miljenko Zobić predsjednik, Miljenko Štefanić  član i Damir Cilar član, krenulo se u sam rad skupštine.

Dosadašnji predsjednik kluba Tomislav Nedeljko podnio je izvješće za četverogodišnje vremensko razdoblje koje je proveo na čelu kluba. Iznio je sve sportske rezultate, a nabrojio je i sve akcije koje us poduzete i učinjene u njegovom mandatu.

Nakon njegovog izvješća  Skupština je jednoglasno prihvatila njegovo razrješenje na njegov osobni zahtjev.

Na prijedlog UO NK  „Rudar“ za predsjednika je predložen Damir Cilar  koji  je dosad vršio privremenu funkciju predsjednika. Skupština kluba je jednoglasno prihvatila taj prijedlog te je Damir Cilar i službeno postao novi-stari predsjednik kluba. Cilar se zahvalio na dobivenom povjerenju te preuzeo daljnje vođenje skupštine.

Financijska izvješća klub za proteklu 2017. godinu podnijeli su tajnik kluba Miljenko Štefanić i blagajnik Denis Bogdan. I jedan i drugi iznijeli su financijsku stabilnost kluba u proteklom razdoblju što se dalo i iščitati iz njihovih izvješća. Nenad Podkrajac  podnio je izvješće NO te rekao kako je rad klub u financijama bio uredan i bez pogrešaka.

S obzirom na to da je na početku ove sezone za trenera prve seniorske ekipe došao  novi  trener  Damir Vugrinec -Vuga on se ukratko osvrnuo na  ovaj  vremenski period koji je proveo u klubu.  Naveo je da je jako zadovoljan ovim dosadašnjim dijelom priprema iako vremenske prilike nisu bile baš pogodne, no dobar odziv igrača na treninge, kao i njihov ozbiljan i dobar rad na njima svakako daju nade u bolje rezultate od jesenskog dijela, što u stvari i je sportski cilj na proljeće, dakle popraviti momentalni plasman na ljestvici.  Za to postoji i kadar i kvaliteta ekipe pa je uvjeren da će se ti rezultati ostvariti. Jedino što ga malo zabrinjava to je nedostatak pripremnih utakmica, a to nije problem samo Rudara već i drugih klubova.

Kristijan Antolović podnio je kratko izvješće o radu ŠN „Rudar“, rekavši kako je zadovoljan rezultatima, te još jednom naglasio dobru suradnju u sklopu škole još i klubova  NK “Sokol”,  NK “Plavi” i NK “Torpedo”.

Izvješća o  jesenskim sportskim dostignućima mladih ekipa podnijeli su treneri  Leo Sanjković, Klaudio  Biber i Dražen Škvorc. Ono što je tu posebno potrebno naglasiti da se igrači ŠN „Rudar“ u sveukupnom  bodovnom plasmanu kategorija U – 12 i U – 14 nalaze na visokom  4. mjestu što  govori o zaista kvalitetnom radu same škole.

Damir Cilar iznio je u nastavku Plan rada za 2018. godinu. Rekao je između ostalog  da će se nastaviti radovi na izgradnji tribina i  novih klupskih prostorija, održavanje dosadašnjih sportskih terena i klupskih prostorija, a na sportskom planu nastojati postići čim bolji i kvalitetniji plasman.  Naglasio je i dosadašnju odličnu suradnju s Gradom Mursko Središće, a prije svega gradonačelnikom Draženom Srpakom te izrazio nadu da će se ona i dalje nastaviti.

Gradonačelnik Dražen Srpak u svom obraćanju skupštinarima rekao je kako je zadovoljan načinom na koji se vodi klub, da je plasman zadovoljavajući, ali mogao bi biti bolji no to sve ovisi o samim igračima i njihovom pristupu samoj igri, odnosu prema klubu.  I kao gradonačelnik i kao veliki navijač kluba uvjeren je da će proljeće biti puno bolje što se tiče i rezultata i plasmana. Što se pak investicija tiče tu treba biti samo strpljiv i sigurno je da će se sve započete investicije završiti kao i započeti nove.

Tribine na stadionu sigurno idu dalje možda ne onom brzinom kako bi bilo da su se uspjela dobiti očekivana sredstva, ali i bez toga sigurno je da će one biti izgrađene. Što se tiče pomoćnog igrališta i tu su stvari krenule s mrtve točke. Izdvojeno je 100.000,00 kuna za otkup zemljišta gdje bi se izgradilo pomoćno igralište s umjetnom travom kao i atletska staza oko njega za potrebe Atletskog klub.

Drago mu je što na skupštini vidi i predstavnike drugih udruga kao i nogometnih klubova s područja Grada, a posebno mu je drago što je skupštini nazočio i predsjednik NK „ Polet“  iz Svetog Martina na Muri  gospodin Miroslav Novinšćak.

Skupštini su se obratili i pozdravili njezin rad kao i rad NK „Rudar“  i predstavnici drugih udruga u ime  ŠRD „Mura“ Nenad Jurinić,  NK“Polet“  Miroslav Novinšćak  te NK „ Mura“ Franjo Sobočan. Bili su tu i predstavnici NK „Torpedo“ iz Križovca.

Počasni predsjednik kluba Zlatko Rajf još jednom s zahvalio svim sponzorima kluba na dobroj i uspješnoj suradnji, te se ujedno ispričao gospodinu Predragu Maloviću vlasniku praonice “Malović”do pogreške do koje je došlo ko druženja sa sponzorima kluba, te mu još jednom zahvalio na velikoj pomoći koju pruža klubu.

Igor Hren  u ime Komisije za vjerodajnice za kraj skupštine potvrdio je da je Skupštini prisustvovao dovoljan broj skupštinara i da ona ima kvorum pa su sve  odluke Skupštine pravovaljane.

Nakon službenog dijela , pristupilo se onom manje službenom, ali i ne manje važnom jer je gospodin Rudolf Mesarić za sve skupštinare pripremio  odličan bograč, dok se klub pobrinuo za tekuća pitanja.

Iz  NK „Rudar“ se najljepše zahvaljuju gospodinu Mesariću, uz poruku da to može ponoviti još koji put, a oni uopće ne sumnjaju da će i dalje biti na pomoć  klubu kao i   do sada.

(tekst i foto ZR)