NK RUDAR ODRŽAO GODIŠNJU SKUPŠTINU I PREDSTAVIO NOVI STADION

U klupskim prostorijama NK “Rudar” održao je veoma lijepo posjećenu izvanrednu skupštinu kluba.

Sama bit ove skupštine bila je izbor novog predsjednika kluba kao i razrješnica starom. Tako je novi predsjednikom kluba postao Tomislav Nedeljko te mu je skinuta etiketa dosadašnjeg vršioca dužnosti. Na skupštini su se najljepše zahvalili dosadašnjem predsjedniku kluba Draženu Srpaku na desetogodišnjem radu u klubu kojeg je morao napustiti zbog drugih obaveza.

Novi predsjednik Tomislav Nedeljko zahvalio  se na ukazanom povjerenju te istaknuo da će  nastaviti raditi na jačanju NK Rudara , a to mu neće  biti teško s obzirom na upravni odbor  koji ostaje u istom sastavu.

Za novog dopredsjednika kluba izabran je dugogodišnji član IO Miljenko Zobić.

Na skupštini je istaknut napredak kako u sportskom tako i u organizacijskom i financijskom dijelu.

Prema izvještajima koje su podnijeli tajnik Smiljan Liklin i blagajnik Gašpar Nikola  klub je financijski stabilan , a sve zahvaljujući dobrom radu  uprave kluba u prošlom periodu.

Svoje izvješće  podnio je  trener seniorske ekipe Josip Filipan te istaknuo da je plasman na kraju jesenskog djela u 3.HNL – sjever zadovoljavajući ali da je mogao biti i bolji kad bi se podigao nivo treninga . Upoznao je učesnike skupštine sa dosadašnjim dijelom priprema istaknuvši  da se trenira pet puta tjedno te da se treninzi zadovoljavajuće posjećeni. 

U klubu nisu zaboravili ni na trenera po čijim su vodstvom postignuti najveći dosadašnji sportski rezultati Antona Sršu te su mu se  javno zahvalili i  izrazili žaljenje što se nije odazvao skupštini kluba.

Svoja izvješća podnijeli su i treneri mlađih kategorija Dalibor  Liklin, Stanislav Tot i Leo Sanjković.

Oni su iznijeli izvješća o prošloj sezoni kao i dijelu nove te turnirima i treninzima koji se održavaju u ovom zimskom periodu. Svi su istaknuli da su zadovoljni načinom na koji klub prati rad i mlađih kategorija te posebno istaknuli poboljšanje od trenutaka kada je za voditelja škole postavljen Kristijan  Antolović. On  je u svojem obraćanju skupštini izrazio zadovoljstvo odnosom roditelja prema nogometnoj školi te istakao njihovu svesrdnu pomoć bez koje bi škola teško funkcionirala na ovako dobar način. Zahvalio se i dosadašnjem predsjedniku Srpaku  te mu ime Omladinske škole poklonio sportsku trenirku kakvu nose polaznici te  škole.

 I za sam kraj  u klubu su za skupštinare ostavili jedno veliko iznenađenje predstavivši projekt za izgradnju  natkrivenih tribina i svlačionica te prostorija  koje su dosada nedostajale. Sam projekt predstavio je glavni nosioc i idejni začetnik projekta počasni predsjednik kluba Zlatko Rajf.

Istaknuo je da će za ostvarenje kompletnog tog projekta biti potrebno 3- 5 godina,  da će građevinska dozvola biti dobivena u travnju te da će se odmah pristupiti radovima. Napomenuo  je još i inicijativu za izgradnjom pomoćnog igrališta koje je tako neophodno klubu te da se pokušava iznaći zemljište u blizini postojećeg igrališta .

Smiljan Liklin je na inicijativu IO , odlukom Skupštine kluba predložen za nagradu Grada pa će se takav prijedlog uputiti prema  institucijama  Grada.

Bivši predsjednik kluba  Dražen Srpak se zahvalio najzaslužnijim članovima kluba u njegovom periodu poklonivši im za uspomenu fotografije koje ih podsjećaju na najveći uspjeh kluba  u dosadašnjem postojanju , a to je plasman u 3.HNL-sjever.

Za sav doprinos klubu Srpaku je predana fotografija ekipe koja je izborila povijesni plasman kluba.

Za kraj samo još i obavijest o odigravanju prijateljskih utakmica u ovom periodu do početka prvenstva 3 HNL -sjever koje počinje 01.03.2014 , a  u Mursko Središće dolazi Podravina iz Ludbrega koja nam je veliki dužnik pa se za nju moramo dobro pripremiti.

Raspored utakmica :  09.02.2014    Rudar- Centrometal Macinec  (lendava)

                                   15.02.2014    Rudar – Plitvice Gojanec

                                   16.02.2014    Rudar –  Nafta Lendava

                                   22.02.2014    Rudar – Sloboda Slakovec

                                   23.02.2014    Rudar – Veržej Veržej

  O mjestima točnog odigravanja susreta još ćemo  vas obavijestiti jer puno toga ovisi o vremenskim prilikama. Skupština je završena  domjenkom uz grah iz kuhinje poznatih Rudarovih kuhara Rude i Ćibisa.   (Z.Rihtarec)