NK “Rudar” odlično iskoristio tri dana u Umagu

Pripreme za nastavak natjecanja u proljetnom dijelu prvenstva u punom su tijeku u svim  međimurskim ligašima. Tako je i u četvrtoligašu  Rudaru iz M. Središća. Kako bi što spremnije dočekali novi dio prvenstva u Rudaru su odlučili da jedan manji dio priprema odrade u Umagu. Nekima će se možda činiti da taj dio priprema nema neke posebne svrhe, ali kada pogledate koliko kvalitetno su odrađeni tamošnji treninzi , a odigrana je u kvalitetna utakmica onda sve dobiva svoj smisao. Posebno  što treba istaknuti je trodnevno međusobno cjelodnevno zajedničko druženje i izvan  terena što je bio i jedan od ciljeva ovih mini priprema.

Trener Damir Vugrinec iznimno je zadovoljan  poslom koji su uradili u Umagu, te očekuje od igrača da i kod kuće nastave tako ozbiljno ispunjavati svoje obaveze. Ovaj tjedan održat će se tri treninga, a za vikend odigrati dvije utakmice, u subotu u D. Koncovčaku, a u nedjelju u M. Mihaljevcu.

Predsjednika kluba  Damira Cilara zamolili smo za kratak osvrt dosad urađenog u ovom proljetnom pripremnom periodu:

“Prijelazni rok nam ovog puta nije bio nepoznanica, pošto smo već na kraju polusezone imali dogovor sa svim igračima za ostanak u klubu. Na žalost kao i kod mnogih drugih klubova, dogovor je jedno, a realnost drugo, pa nas je  tako i napustio  Danijel Levačić. Ekipi se priključuju dva juniora  Filip Đuran i Denis  Zadravec , a došao je  Bruno Varga iz Novog  Sela Rok. Pripreme za proljetni dio prvenstva u dogovoru s našim novim trenerom g. Damirom Vugrincom  započeli smo 19.01.2018. Treninge odrađujemo na „Šuderki“  četiri puta tjedno plus utakmica. Trodnevni dio priprema odrađen je u Umagu gdje su igrači NK „Rudar“ odigrali utakmicu s ekipom domaćina NK UMAG Mladost. U prijateljskom susretu naša ekipa pokazala je dobru igru i pobijedila domaćine rezultatom 2-0. Uprava kluba potrudila se organizirati kvalitetne pripreme igračima te ih tako pokušala motivirati za daljnja natjecanja. Osim zajedničkih treninga igračima je pružena mogućnost da se druže i bolje upoznaju van nogometnih terena što može pozitivno utjecati na igru u nastavku proljetnog dijela  natjecanja. U svemu tome veliki doprinos imali su naši sponzori „INTER-VILIČARI“ d.o.o.  i “ PFEIFER-TTI“  d.o.o. , i  tvrtka  Borisa Jambrošića koja je izvršila prijevoz,  te se svima njima ovim putem najiskrenije zahvaljujemo.”

Ono što je  bilo lijepo za vidjeti bilo je to što su s igračima bili i predstavnici sponzora  Zvonko Babić, Mišo Dobranić, Zlatko Rajf, Miljenko Zobić i normalno predsjednik kluba Damir Cilar koji je i bio organizator cijelog ovog malog klupskog projekta. Bio je pozvan i gradonačelnik Dražen Srpak no kako je rekao na njegovu žalost zbog  poslovnih obaveza vezanih uz  Grad morao je odbiti.

Ono što još posebno moramo reći  na traženje samih igrača je to da se zahvalimo vozaču  Petru Žerjavu, koji je svoj dio posla obavio na opće zadovoljstvo cjelokupne  ekipe.

U nastavku vam donosimo fotogaleriju događanja u ova tri  dobro iskorištena dana u Umagu. Koliko je bilo dobro i kvalitetno govore i najave od odgovornih da će se u budućnosti ovako nešto ponoviti, a možda i za koji dan produžiti.

(tekst ZR,  foto: ZR, NK Rudar)