NK “Rudar” Mursko Središće održao svoju redovnu godišnju skupštinu

Jučer u petak 28.4.2023. godine NK Rudar Mursko Središće održao je svoju redovitu godišnju izvještajnu skupštinu.
Skupštini se odazvao lijep broj prijatelja kluba, a sama skupština započela je odavanjem počasti minutom šutnje svim bivšim pokojnim igračima i navijačima NK Rudar.


Predsjednik kluba Miljenko Zobić podnio je godišnje izvješće o radu kluba u 2022. godini.
Nabrojio je sve aktivnosti koje su se dešavale tijekom godine a posebno je naglasio sanaciju nogometnog koje i dalje ostaje veliki problem kluba pošto je jedino, a njime se koristi kako seniorska, tako još i osam ekipa Škole nogometa. Zbog tako velike aktivnosti na samom igralištu ono se vrlo brzo uništava pa su sanacije istog vrlo česte. Naglasio je još da je u tijeku godine na samom igralištu postavljeno i 250 metara drenažnih cijevi.
Veseli ga i to što je nakon dugo vremena ponovo oformljena i veteranska ekipa.
Zahvalio se posebno NK „Torpedo“Križovec kao i Općini Selnica na dozvoli korištenja njihovih igrališta za treninge seniorske ekipe Rudara, pošto zbog izgradnje tribina na Šuderki to nije bilo moguće.
Osvrnuo se još i na sportski dio godine no tu je većinu izvještaja prepustio treneru Andriji Balajiću.


Blagajnik kluba Denis Bogdan podnio je izvješće o financijskom poslovanju kluba u protekloj godini i sve veseli što je klub poslovao pozitivno.

U ime Nadzornog odbora svoje izvješće podnio je i njegov predsjednik Martin Novak, naglasivši da poslovanje kluba bilo u skladu sa svim zakonskim aktima.

Svoje izvješće o prošlogodišnjim rezultatima dao je i trener kluba u tom razdoblju Andrija Balajić.
U svom izvješću naglasio je da je prvi dio godine, odnosno proljetni dio natjecanja u polusezoni 2021./2022. Bio izuzetno turbulentan jer se cijelo vrijeme vodila borba oko ostanka u 3. NL Sjever, no zahvaljujući igračima i njihovoj velikoj predanosti uspjelo se u tom naumu.
Što se pak tiče jesenskog dijela sezone 2022./2023. naglasio je da je odrađena jako dobra polusezona gdje je ostvaren ogroman pomak te je osvojeno duplo više bodova nego u istom razdoblju u prošloj sezoni , 20 u odnosu na 10 prijašnjih.
Rekao je da je za klub svakako najveći dobitak što veći dio igrača potječe iz samog kluba, odnosno proizvod su Škole nogometa „Rudar“ koja i dalje mora biti temelj i budućnost kluba.
Na kraju svog izvješća s obzirom na to da nakon sporazumnog raskida više nije trener kluba naglasio je da se zahvaljuje svima u klubu na lijepoj dvogodišnjoj suradnji, te posebno na tome kako je lijepo i kako s puno poštovanja je bio primljen u klubu te će mu to ostati u dugom sjećanju jer prošao je puno klubova, bio profesionalac no to nije nigdje doživio.
Velikim pljeskom skupštinari su nagradili njegovo izvješće, te mu i tako iskazali zahvalnost i poštovanje prema njemu i kao treneru i čovjeku.


Posebno je emotivan od trenera bio u trenutku kada se u ime navijača kluba „Lapornika“ treneru zahvalio jedan od vođa navijača Igor Hren-Bolta.


Mihael Božić voditelj Škole nogometa posebno je naglasio jako dobre rezultate svih osam kategorija koje unutar škole. Ti dobri rezultati vide se i u tome što su u zbiru bodova u natjecanju u 2. NL Sjever naši natjecatelji na prvom mjestu i ako tako ostane do kraja plasirat će se u 1. HNL. Što pak tada za sobom povlači sasvim novi režim rada i treniranja za koje sad u sklopu škole ne postoje uvjeti.
Naime samim plasmanom automatski se povećava i broj treninga i utakmica, a već sada postoje problemi oko prostora i mjesta za treniranje.


Predsjednik kluba Miljenko Zobić također se u ime kluba zahvalio dosadašnjem treneru na svestranom radu u klubu kao i samom treniranju.
Na kraju same skupštine obratio joj se i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.
Prisjetio se i turbulentnih trenutaka iz nedaleke prošlosti kada se razmišljalo u klubu kako dalje, te mu je drago da je klub danas stabilan trećeligaš.
Grad pomaže klub u okviru svojih mogućnosti, a to će nastaviti i dalje. Kako je veliki dio infrastrukture već učinjen što se tiče tribina, u daljnjem su razmišljanju pomoćna igrališta, gdje se dokumentacija privodi kraju, a igralište za mali nogomet s umjetnom travom aplicirano je te se čeka daljnji razvoj .


Kako je naglasio da je zajedništvo svih okolnih klubova oko Škole nogometa jako bitno tako će se i u tom pogledu napraviti najviše kako bi se poboljšala infrastruktura oko samih igrališta.
Skupštini su prisustvovali i predsjednici NK „Sokol“, Vratišinec Mario Tomašić, NK „Plavi“ Peklenica Rudolf Goričanec te NK „Torpedo“ Križovec Lucijan Pintarić.

Na kraju skupštine za sve skupštinare pripremljen je i malen domjenak.

(tekst i foto: zr)