NK Plavi Peklenica: Želimo bolji plasman i suradnju s NŠ Rudar

Nogometni klub „Plavi“ iz Peklenice održali su svoju godišnju skupštinu u subotu, 17. veljače 2018. godine u prostorijama Društvenog doma. Uz nogometni klub u naselju aktivno djeluju i Odbojkaški klub „Plavi“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Peklenica i Športsko ribolovno društvo „Karas“.

Predsjednik kluba Goran Nerer, Damjan Debelec i tajnik Mihael Zamuda na skupštini su podnijeli izvješće o radu kluba u 2017. godini te su iznijeli planove za 2018. godinu. „Plavi“ su prošle godine organizirali turnir u belotu, proslavu „Plava noć“, turnir u nogometu na pijesku, malonogometni turnir i turnir „Vol na ražnju“ što dokazuje da su veoma aktivni. U ovoj godini očekuju bolji plasman seniorske momčadi čiji je trener Bruno Mesarić te još bolju suradnju sa Školom nogometa „Rudar“. Planira se uređenje klupskih prostorija i poboljšanje uvjeta na nogometnom terenu i oko njega. Upravni odbor i igrači zahvaljuju se Gradu Mursko Središće i svim sponzorima na dobroj suradnji i financijskim pomoćima te se nadaju da će tako biti i u ovoj godini.

Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednica mjesnog odbora Peklenica Ivana Maltarić i voditelj Škole nogometa „Rudar“ Kristijan Antolović koji su pohvalili rad kluba te im zaželjeli puno uspjeha i sreće u novoj sezoni.

Gradonačelnik je ujedno istaknuo kako je u proračunu Grada izdvojeno 900.000,00 kuna namijenjenih za udruge te da će Grad svakako financijski i na bilo koji drugi  način pomoći nogometnom klubu „Plavi“ Peklenica kako bi ostvarili svoje ciljeve i ostali udruga koja svojim dobrim rezultatima daje ponosnu sliku grada Mursko Središće.

(GMS)