NK NEDELIŠĆE ZBOG KAZNE TRAŽI PREGLED SNIMKE UTAKMICE S RUDAROM

PRIOPĆENJE NK NEDELIŠĆE 

U 27. kolu Nedelišće je u Murskom Središću izgubilo od trećeplasiranog Rudara s 3:0, no priča tu ne završava. U novom glasilu objavljena je odluka disciplinskog suca lige Slavka Kušćera kojom se: “Temeljem čl. 95/1. DP HNS, a vezano na čl. 12. PONN MŽNL ČK-VŽ, kažnjava naš klub novčanom kaznom od 1.000,00 kuna, razlog: od 23. minute prvog poluvremena su igrali sa samo jednim mlađim igračem.”

Da pojasnimo, u spomenutom članku 12 Propozicija o natjecanju Međužupanijske nogometne lige Čakovec-Varaždin navodi se sljedeće: “Na prvenstvenim utakmicama MŽNL, seniorski klubovi su obvezni započeti utakmicu s najmanje 2 (dva) igrača starosti do 21 godine. Pod igračem starosti do 21 godine, podrazumijeva se igrač koji na dan 01.07.2014. nije bio stariji od 21 godine. U prvom poluvremenu utakmice, igrača starosti do 21 godine može zamijeniti samo igrač starosti do 21 godine. Ukoliko nakon zamjene u igri na strani jedne momčadi ostaje najmanje dva igrača starosti do 21 godine, igrača starosti do 21 godine u prvom poluvremenu može zamijeniti stariji igrač.”

Od mlađih igrača od prve minute protiv Rudara su zaigrali vratar Sebastijan Trstenjak (24.02.1997.) i Timotej Pintarić(14.09.1994.). Na dan 01.07.2014. godine Trstenjak je imao točno 17 godina, 4 mjeseci i 8 dana, a Pintarić 19 godina, 9 mjeseci i 18 dana, što je debelo ispod potrebne 21 godine. Zatim u spornoj 23. minuti zbog ozljede iz igre izlazi Tomislav Levačić, a ulazi Matija Pintarić (18.07.1997.), dakle mlađi od obojice mlađih prethodno navedenih, to ujedno znači da je Nedelišće na terenu imalo 3 (tri) igrača mlađa od 21 godine. Zatim je u 37. minuti kod drugog pogotka domaćina stradao Trstenjak, a na vratima ga mijenja Dario Novak i opet imamo potrebna dva mlađa igrača na terenu. Nadamo se kako se radi o nenamjernoj greški g. Kušćera te da rukovodstvu natjecanja nije u cilju kažnjavati klubove bez razloga.

Kad se već dotičemo 37. minute, strijelac za 2:0 Boris Vurušić je uklizao za pogodak, a tom prilikom je nogom udario našeg vratara Trstenjaka, koji je zaradio frakturu nosa. U izvještaju s utakmice delegat Dubravko Hozjak (Prelog) to je maksimalno sažeo: “U 37. minuti teža povreda gostujućeg vratara prilikom sudara sa suparničkim igračem. Vratar gostujuće ekipe odvezen je dežurnim vozilom u medicinski centar Čakovec.”. Iako je Rudar kao domaćin imao prijavljeno dežurno vozilo u slučaju da se ovako nešto dogodi, našeg vratara u čakovečku bolnicu vozio je Marijan Kacun, član Uprave našeg kluba vlastitim službenim vozilom. Domaćin NK Rudar snimao je ovaj susret i ne bi trebao biti problem pregledati snimku i provjeriti u kojem sastavu je Nedelišće nastupilo (iako je sve upisano u službeni zapisnik o utakmici) te tko je “uletio” u Trstenjaka, stoji u priopćenju NK Nedeliće koje je objavljeno na njihovoj web stranici. http://nk-nedelisce.hr/index.php/novosti/423-zasto-je-klub-kaznjen-s-tisucu-kuna

Foto: Tin Tomanić

IMG_5454a