NK “Mura” održala izbornu skupštinu, Dragutin Stojko i dalje na čelu kluba

U subotu 19.1.2019. godine u novouređenim prostorijama društvenog doma u Hlapičini s početkom u 18. sati održana je izborna godišnja skupština Nogometnog kluba MURA.

Skupštinu je otvorio predsjednik Dragutin Stojko i pozdravio se prisutne, posebno gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, predstavnike NK Rudara Damira Cilara i Liklina Smiljana te predsjednika škole nogometa Sveti Martin Tomislava Gradičeka.

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu:  Dražen Oletić predsjednik i Matija Kovačić zapisničar.

I svojem izvještaju predsjednik Dragutin Stojko je istaknuo kako je 2018. bila izuzetno uspješna. Pohvalio je seniore koji su ljetni dio završili na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i prvoplasirani i zamalo se plasirali u viši rang natjecanja. Posebno je pohvalio najboljeg strijelca lige Ivicu Telebuha i rad trenera Ivana Zobeca. Isto tako pohvalio je i veterane koji su ljetni dio završili na 1. mjestu. Kako bi se još više istaknulo druženje i odlična atmosfera u ekipama, seniori su bili na teambuildingu, druženju i opuštanju na Murteru a veterani na međunarodnom turniru u Austriji.

U sklopu proslave proštenja sv. Ane i 25.godina crkve u Hlapičini imali smo tradicionalni turnir i vol na ražnju sa zabavom do jutra. Uz financijsku pomoć Grada počastili smo Hlapičance bogračem kojeg je pripremio Darko Padarić uz pomoć Društva žena i neizostavnu pomoć Dragutina Jurovića-Medeka koji odlično priprema hranu kroz cijelu godinu. Održana je i Murina noć u Motelu Ilonka uz feštu do jutarnjih sati.

Prošla je godina opet bila godina investicija. Uz pomoć Grada Mursko Središće u blizini nogometnog igrališta izgrađeno je lijepo dječje igralište. Firma Promming donirala je inventar za prostorije kluba. Zamijenili smo rasvjetu (reflektore) na igralištu i uveli Internet u prostorije kluba. Kapitalnim ulaganjem Grada nabavili smo nove klupe za rezervne igrače čije je postavljanje u tijeku. U nastavak sezone seniori kreću s novom opremom, torbama i trenirkama, koje donirala firma Sobočan Interijeri. Planovi za naredno razdoblje su obnova ograde okolo igrališta, izgradnja garaže i daljnja obnova interijera prostorija kluba.

Zahvalio se Gradu Mursko Središću i svim sponzorima na  dosadašnjoj i budućoj pomoći u radu kluba. Svim igračima, navijačima, Društvu žena i upravi kluba koji svojim dobrovoljnim radom doprinose boljitku našeg kluba te zaželio puno sportskog uspjeha povratak seniora u gornji dio tablice gdje i pripadaju.

 

Blagajnik Filip Sobočan izvijestio je o financijskom stanju kluba koji i dalje posluje u plusu što je izazvalo veliko odobravanje svih prisutnih.

Trener Ivan Zobec još je jedanput istaknuo uspjeh u ljetnom dijelu sezone. U novu sezonu ušlo se bez 5 standardnih igrača a došli su i priključili se mladi igrači. Neki će se igrači vjerojatno vratiti, mladi steći određeno iskustvo kako bi se ostvarilo planirano, plasirati se među prvih 5. ekipa. Zahvalio se upravi i navijačima na dosadašnjoj suradnji i zaželio puno sportskog uspjeha u nastavku sezone, uz početak priprema 1.2.2019.

Voditelj veterana Mario Kovačić još je jednom čestitao veteranima na osvojenom prvom mjestu u ljetnom dijelu prvenstva u ligi Veterana Sjeverozapad. U vremenu 18., 19. i 20. 05. 2018.godine veterani  Mure bili su sudionici  31.Internacionalnog turnira u nogometu u Austriji  mjesto Fieberbrunn gdje je nastupalo 9 ekipa iz 5 države. U znak zahvale 27.05.2018.godine u Hlapičini  veterani Mure priredili  su druženje uz domjenak  za sve sponzore te im uručili plave klupske majice s grbom kluba. 23.06.2018.godine u Hlapičini  održan je Memorijalni turnir povodom 10 godišnjice smrti Ivana Posavca  zvanog Sinek  gdje je hranu  za čašćenje svih igraća veterana sponzorirao  Božo Posavec. Veterani isto tako posluju s plusom. Trenutno se nalaze na drugom mjestu. Voditelj se na kraju se još jednom zahvalio svim sponzorima koji podržavaju i prate veterane kluba.

Skupština je dala povjerenje novom upravnom odboru u sastavu: Dragutin Stojko, Dragutin Jurović-Medek, Dražen Oletić, Nikola Sobočan, Marko Vinko, Matija Stojko, Filip Sobočan, Matija Kovačić, Mario Kovačić, Željko Srša i Denis Stojko. Dragutin Stojko je i dalje predsjednik kluba.

Franjo Sobočan pohvalio je sve igrače, dosadašnji upravni odbor i dosadašnjeg i novog predsjednika Dragutina Stojka na uspješnom radu i zaželio puno uspjeha novom upravnom odboru u daljnjem radu kluba.

Predsjednik NK Rudar Damir Cilar pohvalio je rad kluba i zaželio i daljnji uspješan rad.

Gradonačelnik Dražen Srpak je zahvalio starom upravnom odboru na dosadašnjem radu i suradnji i zaželio puno uspjeha  u radu novom upravnom odboru i predsjedniku Dragutinu Stojku, te napomenuo kako će Grad i dalje pomagati rad kluba.

Predsjednik Dragutin Stojko još se jednom zahvalio svima, uz nastavak uspješne suradnje s Gradom i svim sponzorima u radu kluba, te puno sportskog uspjeha u nastavku sezone.

Na kraju Skupštine Mura kao uvijek uzoran i gostoljubiv domaćin, za sve je sudionike skupštine pripremila zajedničko druženje uz domjenak, a posebno i ugodno iznenađenje bio je tamburaški sastav s domaćim dečkima.

(tekst Dražen Oletić foto: Zlatko Rihtarec)