NK MURA IZ HLAPIČINE ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU

Dana 13.1.2016. godine, održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba MURA. Skupština je održana u prostorijama kluba uz nogometno igralište u Hlapičini, s početkom u 19 sati.

Na sjednici je bilo nazočno 55 članova udruge. Utvrđeno je da sukladno statutu kluba prisutni čine propisani kvorum za rad skupštine, sukladno čl. 23 Statuta udruge.

01

Predloženi dnevni red:

  1. Izbor radnog predsjedništva
  2. Izbor dva (2) ovjerovitelja zapisnika
  3. Izvještaji o radu:
  • predsjednika
  • blagajnika
  • trenera seniora
  • voditelja veterana
  1. Izvještaj nadzornog odbora
  2. Diskusija po izvještajima
  3. Razno
  4. Domjenak

Predsjednik kluba Dragutin Stojko je otvorio skupštinu kluba i pozdravio sve prisutne, posebno gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, te predstavnika nogometnog kluba Polet iz Sv. Martina na Muri i predložio navedeni dnevni red.

02

Prijedlog točaka dnevnog reda jednoglasno je prihvaćen.

Ad. 1.

Za radnog predsjednika predložen je i izabran Denis Žalar a za zapisničara Dražen Oletić.

Ad.2.

Za ovjerovatelje zapisnika izabrani su Marko Vinko i Filip Sobočan.

Ad.3.

Predsjednik kluba podnio je izvještaj o radu u protekloj godini:

Predsjednik se prvo osvrnuo na rezultate seniorske ekipe. Na kraju ljetne sezone završili smo na 12. mjestu, moglo je i bolje. Otišlo je nekoliko igrača, ali je isto tako i pristupilo nekoliko igrača u ljetnom prijelaznom roku te smo na kraju jesenskog dijela prvenstva završili na 7. mjestu. Pohvalio je i ekipu veterana koja je na kraju jesenskog dijela prvenstva na 1. mjestu bez poraza.

Istaknuo je kako je godina bila puna investicija. Na objektu kluba zamijenili smo i sanirali krovište, prekriven je objekat i napravljena nadstrešnica prema igralištu. U tako velikoj investiciji najviše su nam pomogli Grad Mursko Središće i sponzor Sobočan-interijeri d.o.o. Predsjednik se zahvalio svim članovima kluba, članovima uprave, igračima, veteranima, prijateljima i simpatizerima kluba koji su svojim dragovoljnim radom na radnim akcijama izvršili radove na objektu, a posebno je na izvršenim radovima pohvalio našeg igrača Ivicu Telebuha-Icija. Isto tako nastavljeni su radovi na poboljšanju kvalitete travnjaka te se uveo novi sustav navodnjavanja. Firma CNC-obrada d.o.o. donirala je igračima seniorske ekipe i upravi sportske komplete. Jurović Drago-Medek je uz tjedno kuhanje izvrsne hrane u klupskoj kuhinji donirao lopte. I mnogi drugi sponzori su pomogli rad kluba: Promming d.o.o. Čakovec, Dejan Vinko, Alojz Tomšić, vlč. Ivan Herceg i mnogi drugi te im svima zahvaljujemo i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji.

03

Plan rada za 2017.godinu je: izgradnja tlakovca do rampe, nabavka nove kosilice, obnova kupaonica i izgradnja kupaonice za suce, obnova klupa za rezervne igrače i delegata, farbanje i ličenje prostorija kluba. Na kraju je još jednom svima zahvalio na uspješnoj godini te zaželio puno uspjeha, zdravlja i sreće ekipi treneru i cijelom klubu, te sve skupa pozvao na Murinu noć koja će se održati 11.2.2017. u Toplicama Sveti Martin.

Blagajnik Branko Breznik iznio je detaljan izvještaj o financijskom poslovanju kluba kroz godinu, a na konstataciju da je klub u financijskom plusu na kraju godine unatoč svim investicijama izmamio je osmjehe i odobravanje svih prisutnih.

04

Trener Ivan Zobec istaknuo je kako seniorska ekipa prošlu sezonu završila na 12. mjestu. Što je slabije od očekivanog iako je bilo i objektivnih razloga ovakvom rezultatu: dosta ozlijeđenih igrača kroz godinu, bolesti, opravdanih nedolazaka na treninge. Na jesen je odlučeno poraditi na pojačanjima te su došli: Marko Jurović, Mihael Lebar, Patrik Vršić i Marko Srša. Odrađeno je 18 treninga, odigrane 3 pripremne utakmice i spremni smo ušli u novu sezonu. U 15. kola ostvarili smo 7 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 6 poraza te osvojili 23 boda s postignutih 18 golova i polusezonu završili na 7. mjestu. Za postizanje boljeg rezultata, za što je bilo mogućnosti, nedostajala prava golgeterska forma igrača. Nadamo se kako će se to ostvariti u nastavku prvenstva. Pripreme za nastavak sezone počinju 4.2.2017., dok prvenstvo počinje 12.3.2017. Uz ostanak svih igrača i pokoje pojačanje cilj je osvojiti što više bodova i plasirati se u gornji dio tablice. Za ostvarenje tog cilja u planu su 3 treninga tjedno i 3-4 pripremne utakmice. Na kraju se zahvalio svima na dosadašnjoj suradnji te pozvao igrače na što redovitije dolaske na treninge kako bi se ostvario što bolji rezultat i još bolja suradnja u nastavku prvenstva.

05

U odsutnosti voditelja veterana Zdravka Oletića, kratko je izvjestio veteran Dražen Oletić. Veterani su ostvarili najbolji rezultat u svojem postojanju. Na kraju jesenskog dijela prvenstva osvojili smo 1. mjesto s maksimalnim brojem od 30 bodova u 10 odigranih utakmica s gol razlikom 35:7. Želja nam je i na proljeće nastaviti s ovako odličnim rezultatima te na kraju zadržati vodeću poziciju, naravno uz puno zdravlja i malo sreće.

Veterani se samofinanciraju članarinom igrača i posluju pozitivno

Svi izvještaji prihvaćeni su jednoglasno.

11

Ad.4.

Predsjednik nadzornog odbora Nađ Vladimir izvijestio je kako je poslovanje kluba uredno i u skladu s očekivanjima, te pohvalio članove upravnog odbora na uspješnom radu.

Ad.5.

Nije bilo diskusije po izvještajima.

Ad.6.

Franjo Sobočan – čestitao je i pohvalio trenutni i pomlađeni upravni odbor na uspješnim rezultatima u radu kluba, isto tako je i pohvalio je vrlo uspješan rad u proteklim godinama, te je još jednom pohvalio upravni odbor na vrlo uspješnoj organizaciji u obilježavanju 50. godišnjice kluba.

06

Predstavnik NK poleta Stanko Perčić pozdravio je sve prisutne. Istaknuo je kako je suradnja između klubovima dobra i uspješna, posebno u školi nogometa, te naravno da treba uvijek težiti ka još boljoj suradnji. Pohvalio je uspješne rezultate kluba i zaželio puno uspjeha i u narednoj godini.

07

Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad kluba. Naglasio je kako Nova godina sigurno nosi nove uspjehe, što je uz ovakvo zajedništvo i pomaganje puno lakše. Grad Mursko Središće će i dalje pratiti planove kluba, posebno u financijskom smislu, prema svojim mogućnostima, te je naglasio kako je pomoć grada nemjerljiva u odnosu na nekad. Na kraju je zaželio puno uspjeha u Novoj godini.

Predsjednik udruge Dragutin Stojko (foto Z. Rihtarec)

08

09

10

12

13