NK „Mura“ Hlapičina – u novu sezonu s novim ambicijama i novim investicijama

Nogometni klub „ Mura“ iz Hlapičine ne može se baš pohvaliti da je prošla sezona bila uspješna za njih barem što se sportskog dijela tiče. Naime nakon reorganizacije nogometnog natjecanja u Međimurju Mura je iz 2. županijske lige Skupine B ispala u najniži 4. rang natjecanja u Međimurju ili po novome u Treću međimursku ligu.
No nije to obeshrabrilo sportske djelatnike u Hlapičini na čelu s predsjednikom kluba Dragutinom Stojkom, koji nam je u razgovoru odrješito najavio brz i efikasan povratak ponovo u viši rang to jest u 2. međimursku ligu.


Zbog toga se već i krenulo s pripremama prošloga tjedna. Pod vodstvom trenera Ivana Hamonajeca na prvom treningu okupilo se 16 igrača, doduše u nešto izmijenjenom sastavu od prošle sezone.


Što se samog rostera igrača tiče klub su napustili Ivan i Marko Rožman, Roko Čurin, David Goričanec te Nino Rukljač.
Ono za čim posebno žale to je odlazak dugogodišnjeg igrača i kapetana kluba Denisa Stojka koji prestaje s aktivnom karijerom te mu se iz kluba i ovim putem najljepše zahvaljuju na svemu onom što je u svojoj dugogodišnjoj karijeri pružio NK Muri, te mu žele puno sreće i uspjeha u daljnjem životu te se nadaju da će ga i dalje viđati na svom igralištu kao vjernog navijača.
No nakon odlaska nekoliko igrača, u klubu su brzo reagirali te pojačali svoj kadar igrača s nekoliko novih,  među kojima ima i zvučnih imena što se tiče međimurskog nogometa. Pa su tako u klub pristigli Neno Radiković, Nikola Šoltić, Ivan Ladić, Nino Tkalec i Nikola Živko, a s nekim igračima su još u pregovorima.
Ne osjeća se samo aktivnost agilne uprave Mure u sportskom dijelu, isto tako krenuli su i u adaptaciju i dogradnju svojih klupskih prostorija. Pa se tako sad vrši dogradnja društvenih prostorija kao i uređenje samog sanitarnog čvora što je investicija vrijedna 160 000,00 kuna gdje je direktna investicija Grada Mursko Središće 35 000,00 kuna dok će se ostatak namiriti iz kapitalnih ulaganja Grada te sponzora kluba.
Ono što je svakako bilo lijepo i zanimljivo vidjeti kako same građevinske radove izvode prijatelji kluba, veterani NK Mure kao i članovi Izvršnog odbora koji svojim dobrovoljnim radom itekako  pojeftinjuju samu investiciju.


Treba istaknuti još jedan veliki zahvat koji je učinjen na infrastrukturi SRC „Radovan Oletić- Ratko“, a to je uređenje i postavljanje nove ograde prošle godine u vrijednosti 55 000,00, od čega je 40 000,00 kuna izdojio Grad kroz kapitalna ulaganja, a ostatak je sponzorirala tvrtka Sobočan.


No tu nije kraj, jer na tu ogradu je postavljeno do sada oko stotinjak reklama dok ih je još tridesetak u pripremi. Svakako će se i kroz te reklame isto steći dodatna sredstva za normalan rad i funkcioniranje kluba. Najveće zasluge u tom dijelu, naglasio nam je predsjednik Stojko, ima Nikola Sobočan veoma aktivni član Izvršnog odbora kao i igrač veterana NK Mura.


Po svemu ovome što smo vidjeli i čuli uopće ne sumnjamo da će se želja i obećanje predsjednika klub Dragutina Stojka o brzom povratku u viši rang natjecanja ove sezone i ostvariti.
Pa sretno i uspješno im bilo!

(Tekst: zr, foto: zr, Dražen Oletić, Goran Perčić)