NK “MURA” HLAPIČINA Održana redovita Izborna godišnja skupština, Dragutin Stojko novi/stari predsjednik

Skupštinu je otvorio predsjednik Dragutin Stojko i pozdravio sve prisutne, posebno goste gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, predstavnika MNS-a Igora Križarića te predstavnika NK Polet iz Svetog Martina na Muri g. Kralja.
Nakon toga prešlo se na čitanje izvještaja o poslovanju kluba u protekloj godini.


Izvješće o radu kluba u protekloj 2022. godini podnio je predsjednik kluba Dragutin Stojko.

Za prvi dio godine istaknuo je da je bio izrazito neuspješan što se sportskog dijela tiče, jer je klub ispao iz 2. Međimurske lige u treću.

U ljetnom prijelaznom roku klub je napustilo nekoliko igrača, ali je klub uspio dovesti i nekoliko pojačanja te je odmah postavljen i cilj povratak u viši rang natjecanja te smatra da je klub na dobrom putu da to i ostvari.
Posebno su u klubu ponosni na svoje igrače koji su dobili priznanja Međimurskog nogometnog saveza kao najbolji igrači lige , a to su Nenad Radiković, Nino Tkalec, Roko Posel i Nikola Šoltić.
U zimskom prijelaznom opet je došlo do manjih rošada u igračkom kadru iz kluba su otišli Nikola Šoltić i Filip Radek, a klub su pojačali Saša Varga, Nino Šprajc, Nikola Sakač i Nikola Tuksar.
I u stručnom kadru došlo je do promjena pa je tako dosadašnjeg trenera Ivana Hamunajeca, zamijenio mlad i perspektivni trener Leo Sanjković.
Što pak se tiče poslovnog i financijskog dijela klub je izrazito dobro poslovao te klub najljepše zahvaljuje svima koju su im u tom dijelu pomogli, a naročita zahvala ide svim sponzorima gjde je istaknuo samo one najveće: Grad Mursko Središće,tvrtka Sobočan, tvrtka Vnuk, Murs-ekom, pekara Panis i mnogi drugi.

Izvještaj bivšeg trenera Ivana Hamunajeca pročitao je Nikola Sobočan.

Izvještaj voditelja veterana Maria Valentina Kovačića pročitao je Goran Perčić.

Financijsko izvješće pobio je blagajnik Filip Sobočan i ono što je u izvješću bilo najbitnije je da klub posluje pozitivno te je stanje financija u plusu.
Nakon toga prešlo se na izborni dio skupštine. Evo kako su glasovali članovi skupštine i tko su novoizabrani rukovodeći ljudi kluba.

Za članove novog upravnog odbora jednoglasno su izabrani: Dragutin Stojko, Dragutin Jurović, Željko Srša, Mario Kovačić, Nikola Sobočan, Filip Sobočan, Marko Vinko, Dražen Oletić, Goran Perčić, Mirko Bogdan i Ivica Telebuh.

Za novog/starog predsjednika jednoglasno je izabran Dragutin Stojko.

Jednoglasno izabrani novi nadzorni odbor čine: Jurović Marko, Stjepan Vinko i Katarina Braniša.

Predsjednik Dragutin Stojko zahvalio se na još jednom ukazanom mandatu. Zahvalio je starom upravnom odboru te zaželio puno uspjeha u radu novoizabranom upravnom odboru.

Predstavnik MNS-a Igor Križarić pozdravio je sve prisutne ispred MNS-a, čestitao novom/starom predsjedniku i članovima novog upravnog odbora i zahvalio svima za nesebičan rad u klubu i nogometu. Podržao je cilj kluba za prelazak u viši rang natjecanja što po organizaciji i uvjetima klub i zaslužuje.

Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne, posebno predstavnika MNS-a, predstavnika NK Poleta te predstavnicu društva žena Hlapičine Katarinu Braniša. Čestitao novom/starom predsjedniku i članovima upravnog odbora. Posebno se zahvalio dugogodišnjoj staroj jezgri članova kluba koji nesebično ulažu svoje vrijeme u rad kluba. Naglasio je da što je moguće pravednije grad raspodjeljuje financijska sredstva klubovima i naseljima i pomaže im u njihovom radu. Zaželio je puno sportskog uspjeha u daljnjem radu kluba.

(tekst; Dražen Oletić, zr, foto: Filip Sobočan)