NK Međimurje krenulo s pripremama za novu, drugoligašku sezonu

U ponedjeljak 16. srpnja čakovečko Međimurje krenulo je s šestotjednim  pripremama za novu, ovaj puta, nakon punih šest godina, drugoligašku nogometnu sezonu.

Igračima su se prije početka priprema obratili direktor Stjepan Hamonajec i sportski direktor Miljenko Dovečer.

– Prije svega još jedanput čestitam na ulasku u 2 HNL koja je puno zahtjevnija od Treće lige i vjerujem da ćete se dobro pripremiti za nadolazeću sezonu u kojoj naš klub neće igrati sporednu ulogu . Dapače siguran sam da ćete pod kormilom trenera Kristića opravdati ugled koji NK Međimurje ima u hrvatskom nogometu, a novopridošli igrači čim prije uklopiti u ekipu . – kazao je direktor Hamonajec .

Stručni stožer malo je pojačan za ove pripreme kondicijskim trenerom Tomislavom Debelecom i njegovim suradnikom Davorom Kovačevićem koji će asistirati treneru Matiji Kristiću. U stožeru osim njih su i dalje Miljenko Dovečer – sportski direktor, trener vratara Darko Stamenković, fizioterapeut Luka Sklepić, liječnik Mario Vinko, ekonomi Željko Medved i Željko Makar .

Na prvu prozivku treneru Kristiću javili su se svi igrači iz prošle sezone osim mladog Antonovića koji je poslom otišao u Njemačku: Marko Galoš, Režić Ivan,  Patafta Nino,  Škvorc Filip, Munivrana Mario, Sabol Elvis, Malenović Karlo, Ptiček Ivan, Brcković Nino, Pajić Martin, Marcijuš Jan, Šarić Marko, Tkalčić Igor,Bratuša Edvin, Rališ Leon, Farkaš Matija.

Za zahtjevnu drugoligašku sezonu klub je angažirao za sada sedam novopridošlih igrača koji su se odmah priključili treninzima. Čakovčanima su pristupili Nemec Luka,  Pušić Vinko, Karamarković Nebojša, Marić Karlo, Vuković Danijel, Trojak Marko i Zanjko Robin.

Osim testiranja na prvim treninzima u prvom tjednu raditi će se  i do dva puta dnevno, a krajem tjedna počinju i prve kontrolne utakmice . U subotu u Čakovcu gostuje  zagrebački trećeligaš HAŠK, dok u nedjelju Međimurje odlazi kod četvrtoligaša Bednje u Beletinec . Obje utakmice na rasporedu su od 18 sati .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)