NIZ OD PET KOLA BEZ PORAZA – RUDAR I VARAŽDIN ODIGRALI BEZ GOLOVA

 

Na igralištu  Šuderka odigrana je danas utakmica dvanaestog kola 3.HNL – sjever. Pred oko 200 gledatelja NK “RUDAR” i NK “VARAŽDIN”  odigrali su jedan pravi prvenstveni trećeligaški susret sa puno discipline i taktičkih zamisli trenera. Zgoditaka  nažalost nije bilo i to je jedino za čime gledatelji mogu žaliti.

Gosti su se predstavili kao prava ekipa koja zna što želi i dobro vođena od strane trenera I. Solomuna  nekadašnjeg poznatog vratara Varteksa.  Za goste  su nastupili i nekad poznati prvoligaški igrači Vukman i Režić.  

Dosta oprezno je Rudar ušao u današnju utakmicu ne dozvolivši gostima da se previše razmašu. Utakmicu su otvorili gosti sa šansom Vukmana , ali je on na sreću domaćina bio neprecizan. Nije se uplašio domaćin   te sa nekoliko  poluprilika uzvraća  gostima pa čak i postiže zgoditak koji je opravdano poništen zbog prekršaja Županca u napadu. Tvrdo i oprezno igralo se do kraja prvog poluvremena koje i završava najrealnijim  neriješenim  rezultatom.

Odmah na početku drugog poluvremena gosti preuzimaju inicijativu potisnuvši domaćina na njihovu polovicu  , ali  bez  nekog konkretnijeg  rezultata.

Tako se igra sve do 54.minute kada nakon jedne pogreške gostujuće obrane Šoltić D. Izbija sam pred vratara gostiju Borgelotta  koji ga ruši i  sudac Petrović pokazuje na  bijelu točku.

Jedanaesterac sam izvodi  D.Šoltić , ali gostujući vratar dobro reagira i brani njegov  dosta mlaki plasirani udarac. Bilo je u daljnjem tijeku utakmice još nekoliko  prilika i sa jedne i sa druge strane koje ostaju neiskorištene. Gosti su se naročito ljutili u  86. min.kada u šesnaestercu pada  njihov igrač sa brojem 11 Petrović ,  no sudac svom prezimenjaku svira simuliranje i još mu dodjeljuje žuti karton. Na svakoj strani dodjeljena su četiri žuta kartona,  a to za ekipu Rudara znači da u slijedećom kolu protiv ekipe  Mladosti iz Preloga zbog tri žuta kartona ne mogu nastupiti tri standardna igrača :  Šprajc,  Zadravec i  Županec.

Zbog takve situacije nije nam jasno ponašanje nekih mladih igrača nezadovoljnih minutažom kada im se u takvim situcijama kao što je ova nudi mogućnost za nametanje treneru. 

Trener Rudara Josip Filipan : “Utakmica teška , tvrda na nivou treće lige .Imali smo mat poziciju nismo zabili .Normalno da smo se tada malo pribojavali da ne dobijemo kakav slučajan gol.Rezultat na kraju naj realniji i najpošteniji.U igri se dižemo i igramo puno bolje i rezultati će sigurno doći iako i dosad nisu loši. Teško je nešto mjenjati  ako igramo relativno dobro .Mijenjamo onda kada igramo loše ako je koji igrač indisponiran ,  a šansu dobijaju svi .Evo već sada protiv  Preloga ulaze trojica novih i imaju se šansu nametnuti.Cijenim rad, red  i zalaganje.U tom sam pošten  prema svakom igraču i svaki će dobivati šansu kada zato  dođe potreba. “

                                                                                             (tekst Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)