Nikola Mektić: Za Davis Cup dodatna motivacija nije potrebna

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u srijedu je i službeno izmijenio nominaciju za predstojeći turnir Davis Cupa u Torinu, jer je umjesto Borne Ćorića prijavio Ninu Serdarušića. No tko će osim Marina Čilića u četvrtak igrati protiv Australije u pojedinačnom meču ostat će nepoznanica do posljednjeg trena, odnosno, do sat vremena prije početka susreta, koji je na rasporedu u 16 sati.
Što se tiče okršaja parova, kojim će susret biti zaključen, dvojbi naravno nema. Nikola Mektić i Mate Pavić, vodeći dvojac svijeta, siguran su izbor, a kakva su očekivanja s obzirom na neupitnu kvalitetu australskog para odgovorio je Pavić:
“To će biti težak meč sigurno. John Peers je kvalitetan igrač parova (13. na ATP listi, op.), a Australci imaju šaroliku kombinaciju igrača iz pojedinačne konkurencije koji su sposobni odigrati dobar meč u paru. Dakle, pitanje je tko će igrati, ali će biti težak meč. Protiv Mađara u nedjelju ne znam što možemo očekivati, jer iskreno osim Fucsovicsa ni ne znam ostale igrače. No u tom susretu ćemo biti favoriti.”
O iskustvu igranja protiv australskih tenisača govorio je Nikola:
“Mate je spomenuo Peersa, protiv njega smo igrali nekoliko puta, a u dva posljednja navrata nas je dobro isprašio. Respektiramo ga jako, ali i svakog njegovog suigrača, jer Australija generalno ima dobru tradiciju igranja parova.”
Je li to što vas je “isprašio” dodatni motiv za četvrtak?
“Možda malo. Nakon ovakve sezone nije nam ugodno da s nekim imamo negativan omjer iI svakako želimo to ispraviti, ali dodatna motivacija za Davis Cup nije potrebna”.
Iza vas je vrlo duga i vrlo uspješna sezona. Kako se nosite s držanjem visokog nivoa toliko dugo?
“Nije lako. Malo smo u drugom dijelu sezone, nakon Olimpijskih igara, pali u formi. Imali smo nekoliko kikseva kao što je US Open, jer je teško zadržati mentalnu snagu i igrati iz tjedna u tjedan. Na ‘mastersu’ smo odigrali dobar turnir, ponovno smo u dobroj formi, veselimo se i nadamo najboljem”, rekao je Mate.
(Igor Rajković, foto: Mario Ćuzić/HTS)

Torino, 23.11.2021.- Trening hrvatskih Davis cup reprezentativaca i prvog para na Svijetu, Mate Pavića i Nikole Mektića sa kolumbijskim parom Juan Sebastian Cabalom i Robert Farahom u Torinu.
Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS