Nikola Đokić zabio tricu za pobjedu Rudara u Varaždinu!

Košarkaši Rudara slavili su kod Vindije u Varaždinu jednu vrlo važnu pobjedu rezultatom 58:56 u ne pretjerano lijepoj utakmici za gledatelje. Pobjedu Rudaru donio je Nikola Đokić koji je postigao pobjedničku tricu.

Vindija-Rudar 56:58 (9:16, 18:17, 11:14, 18:11)

Rudar: Varga A. 23, Brodar N., Perčić T., Radiković T. 9, Vinko-Novak A. 4,  David M., Dodlek S. 13, Đokić N. 9.

Košarkaši Rudara otputovali su znatno oslabljeni u Varaždin kod Vindije u 14. Kolu Četvrte lige košarkaša. Izostali su prvi šuter Marko Bedi te ozlijeđeni Jan Rošić-Novak i Lucian Sobočan što je svakako bio hendikep za momke trenera Saše Repalusta.

Bez obzira na to, Rudar je krenuo dobro i imao vodstvo 7:2 nakon prvih pet minuta igre. Zonska obrana Rudara stvarala je probleme domaćinima, a nakon prve četvrtine Rudar je imao vodstvo 16:9. Rudar nikako nije uspijevao pobjeći na veću razliku, Vindija je bila stalno tu negdje. Prvu osjetniju razliku Rudar je imao kod rezultata 28:20 na 3:40 do kraja prvog poluvremena, ali nikako da se dođe do 10 ili više koševa razlike. Vindija je do poluvremena smanjila na minus šest, bilo je 33:27 za naše košarkaše.

U trećoj četvrtini vidjeli smo dosta grešaka s jedne i druge strane, ali i kvalitetne obrane, posebno kod Rudara koji je u tom periodu dopustio Vindiji 11 postignutih poena. Naši su košarkaši u posljednju dionicu ušli s devet koševa prednosti.

Devet koševa razlike (52:43) Rudar je držao sve do 6:40 do kraja utakmice kada su naši košarkaši imali i napad za bjeg na dvoznamenkastu razliku, ali nisu ga iskoristili. Uslijedile su tada najgore četiri minute utakmice u kojima domaćini rade seriju 9:1 i prilaze na minus jedan, 53:52. Vindija je u posljednju minutu uspjela ući s vodstvom 56:55, ali na nešto više od pola minute do kraja susreta Nikola Đokić pogađa pobjedničku tricu za 58:56! Nakon te trice niti jedna momčad nije uspjela postignuti koš do samog kraja, a Rudar je na kraju došao do teške, ali i zaslužene pobjede!

Alen Varga bio je prvo ime Rudara s 23 poena, a on i Saša Dodlek postigli su više od polovice Rudarovih koševa na ovom susretu. Dodlek je ubacio 13, a treba spomenuti i Tomislava Radikovića koji je zabio 9 koševa kao i junak utakmice na kraju, Nikola Đokić.

Rudar je i dalje na četvrtom mjestu ljestvice zbog utakmice manje od Kotoribe i Lepoglave. Da su kojim slučajem Kotoriba i Lepoglava u ovom kolu poražene, a obje momčadi bile su na velikim iskušenjima u Donjem Kraljevcu i Nedelišću no uspjele su slaviti, Rudar bi već sada preuzeo drugu poziciju unatoč utakmici manje, ali sve bi moglo doći na svoje u idućem kolu kada u Mursko Središće dolazi trenutno drugoplasirana Kotoriba koju je Rudar dobio uvjerljivo u gostima i kada je Lepoglava slobodna te će se izjednačiti s Rudarom po broju odigranih utakmica.

Utakmica protiv Kotoribe vrlo je važna. Pobjedom bi Rudar preuzeo drugo mjesto, imao bi protiv Kotoribe pobjedu više, a u međusobnim bi susretima bio na 2-0 što bi na kraju regularnog dijela u slučaju istog omjera pobjeda i poraza značilo da je Rudar ispred na ljestvici.

Rudar i Kotoriba u međusobni susret ulaze s pet pobjeda iz pet posljednjih utakmica što bi trebao biti dodatan motiv za navijače Rudara da sljedeće subote doću na utakmicu u čim većem broju.

Ostali rezultati 14. kola:  Grafičar II-Dubravčan 74:65, Petrijanec-Čakovec Globetka 68:86, Kotoriba-Donji Kraljevec 84:79, Nedelišće-Lepoglava 61:72, Vinica slobodna.

Parovi 15. kola (17. veljače): Nedelišće-Grafičar II, Vinica-Petrijanec, Čakovec Globetka-Vindija, Rudar-Kotoriba, Donji Kraljevec-Dubravčan, Lepoglava slobodna.

(Teo Cilar, foto:  Vinac Dražen Vinko Novak)