Nikad bolje i atraktivnije izdanje ČK BASKET FEVER 2023.

700+ posjetitelja, 160+ igrača, 41 ekipa, 47 utakmica, 25 volontera u raznim aktivnostima kako pripremnim tako i operativnim za vrijeme trajanja turnira, 20-ak pokrovitelja, sponzora i donatora, 2 DJ-a, sportsko-zabavni event koji je potrajao više od 12 sati i 1 klub – Košarkaški klub Međimurje Čakovec.

Sve ovo i još puno više donio je cjelodnevni 8. po redu ČK Basket Fever, turnir haklera u 3×3 košarci koja je službeni olimpijski sport. Zasluženi pobjednik turnira dana: ALL STAR turnira postala je odlična mlada ekipa Radnika Križevci.

Ovogodišnji Fever održan je protekli utorak 30. svibnja na terenu kraj Macanovog doma u četiri konkurencije: dvije mlađe u sklopu Blukids kupa, zatim Turnir košarkaša u kolicima i spektakularni ALL-STAR glavni turnir.

Na kraju dana najbolji po kategorijama bili su:

BLUKIDS CUP U11: 1. BORIK Bjelovar, 2. CRAZY HILL Ludbreg, 3. KKDK1 Donji Kraljevec.

BLUKIDS CUP U14: 1. KONJIĆI Međimurje Čakovec, 2. BORIK Bjelovar, 3. CRAZY HILL Ludbreg

TURNIR KOŠARKAŠA U KOLICIMA: 1. KKI ZAGREB 1 Zagreb, 2. GEMIŠTEKI Varaždin KKI ZAGREB 2 Zagreb

ALL-STAR turnir: 1. RADNIK Križevc, 2. REZERVE Zagreb, 3. ZAGREB 3X3 Zagreb.

Prijepodnevni uvod u glavni turnir bila su natjecanja u dvije mlađe kategorije u kojima smo vidjeli mlade košarkaške nade kojima ovakvi haklerski dvoboji itekako trebaju za ono što slijedi na košarkaškom parketu tijekom napredovanja i košarkaškog odrastanja. Pobjednici u U14 bila je međimurska ekipa Konjići, a u U11 Borik Bjelovar.

Sve od sebe dali su i košarkaši u kolicima. Ovaj premijerni turnir donio je izuzetnu borbenost ekipa koje su u Čakovec stigle iz cijele Hrvatske. Na kraju je pobjedu odnio KKI Zagreb 1.

Nikad jači bio je ALL-STAR turnir koji je okupio ekipe iz sjeverne Hrvatske i Zagreba.

Na kraju se ipak dogodilo malo iznenađenje, jer je pobjedu odnijela nadarena mladost Radnika iz Križevci koju su predvodila dva talentirana kadeta koji su tek u 17. godini života: Jura Brkić i Borna Katanović. Posebno impresivno odigrali su kasno večernju finalnu utakmicu protiv odličnog sastava koji je samo po imenu Rezerve bio „rezervni igrač“ ovog turnira.

Mladi Križevčani do pobjede su stigli prije isteka regularnog vremena od 10 minuta sa sjajnom tricom Katanovića s gotovo 8 metara za konačnih 21-13.

U jakoj konkurenciji 12 sastava turnira koji je popunjen prije konačnog roka prijava, igrala su i tri međimurska sastava. Vidljivo je da sezona hakla još nije krenula za ozbiljno u Čakovcu, jer Surovi u sastavu: Glumac, Golik, S. Kranjčec i Prprović mogu zasigurno i više od četvrtfinala kad su u punoj haklerskoj formi.

Odlična stvar je prijava dva naša mlada sastava koja se nisu preplašila jačine turnira. Naši mladi košarkaši pokazali su da na terenu 3×3 košarke mogu igrati puno žešće i „ozbiljnije“ nego što je ponekad na parketu. Nisu bili uopće „kanta za napucavanje“ tako da svaka čast za prikazano oba sastava, Ciglana Jug: Šarić, Zaspan, Mikulić i Dakić i Krbulja Boyzz: Jakupak, Miser, Hren i Balent.

Vrijedi zabilježiti i nekoliko odličnih poteza Patrika Jambrovića, jedinog međimurskog igrača koji iza sebe ima još jednu vrlo dobru sezonu u najboljoj hrvatskoj Premier ligi u dresu Šibenke, a na ovom turniru je zaigrao za ekipu Logo Lillard.

Zanimljivo je bilo i natjecanja u tricama za koji su se mogli prijaviti svi koji su došli na Fiver, ali najprecizniji je bio Mark Šoltić koji je odnio pobjedu odmah u prvom krugu i dobio lijepi hrvatski dres za poklon. Posebno atraktivno i žestoko bilo je natjecanje u zakucavanju (koš je teško podnosio sve prikazane bravure), ali na kraju je zasluženu pobjedu spektakularnim zakucavanjem odnio Martin Vedriš.

Na kraju svakog natjecanja najbolji u svakom natjecanju dobili su prigodne nagrade organizatora.

Također je po prvi put ČK Basket Fever bodovan za FIBA rang listu igrača koji igraju 3×3 košarku, tako da je više od 40 igrača dobilo nove ili prve ranking bodove.

Košarkaški klub Međimurje zahvaljuje pokroviteljima: Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i Turističkog zajednici Grada Čakovca i Košarkaškom savezu Međimurja, sponzorima i donatorima: Blukids Čakovec, Marko Polo nekretnine, LP Welding Team, Autokući Gašparić, Medicpro, Benjamn Jewerly&Watches, Oluk Robotics, Pinky-s i ostalima koji su nesebično pridonijeli realizaciji cijelog ovog događaja koji je donio puno dobrih vibracija u našem gradu.

Za ukusnu hranu, hladnu cugu i još bolju atmosferu na tribinama i kraj njih zaslužni su bili Bajzovi Dvori.

Hvala svima koji su u velikom broju došli podržati haklere te samim time i događaj u organizaciji našeg kluba. Atmosfera je cijeli dan bila nevjerojatna!

Vidimo se i sljedeće godine na 9. ČK Basket Fever-u!

Foto: Dominik Kržina i KK Međimurje Čakovec

Foto: 1 U utorak je u Čakovcu odigrano nikad jače i atraktivnije 8. izdanje ČK Basket Fever u 3×3 košarci

Foto2 Odlična atmosfera bila je i u gledalištu koje je bilo popunjeno od jutra do mraka i turnir je pratilo više od 700 poklonika košarkaške igre

Foto3 Ekipa Radnika iz Križevci ugodno je iznenađenje, ali i zasluženi pobjednik ovogodišnjeg ČK Basket Fevera

Foto4 Rezerve su pokazale puno bolju igru od naziva kojeg su „odjenuli“ i poklekli su tek u finalu

Foto5 Po prvi put je odigran turnir košarke u kolicima koji je donio zanimljivo nadmetanje šest ekipa iz cijele zemlje

Foto6 Jedan pobjednički pehar ipak je ostao u Čakovcu, zahvaljujući Konjićima u U14 konkurenciji

Foto7 U konkurenciji U11 najbolja je bila ekipa Borika iz Bjelovara

Foto8 DJ Sven miksao je odličnu glazbu koja ide uz 3×3 košarku, a pomagao mu je DJ Poncije

(KK međimurje Čakovec)