Nigerija pobijedila samu sebe – pogledajte kako ste navijali za Hrvatsku

Danas je u Kaliningradu Hrvatska savladala Nigeriju 2:0 u prvoj utakmici koju je odigrala u skupini na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ostala dva naša protivnika Argentina i Island odigrali su 1:1, pa smo tako sada momentalno vodeći s tri osvojena boda.

Što se tiče same utakmice mogli bi reći da je Nigerija pobijedila samu sebe, jer prvi gol su si sami zabili, a kod drugog valjda mislili da su na Svjetskom prvenstvu u hrvanju te je jedan izvanredan bacački zahvat obrambenog igrača Nigerije na Manđukiću sudac okarakterizirao kao očiti prekršaj te dosudio kazneni udarac za Hrvatsku. Siguran je bio Modrić te pokazao svom suparniku iz Barcelone Messiju kako se to radi.

(MUNCHEN)

Pobjeda je ipak pobjeda i ne treba joj gledati u zube, odigrali smo solidnu utakmicu protiv bezopasnih Nigerijaca, držali sve konce u svojim rukama i s prosječnim nastupom dobili susret rutinski. Sada nas čeka ranjena Argentina i protiv nje će trebati prikazati puno više nego danas želimo li osvojiti barem bod i tako bez opterećenja ući u zadnju utakmicu protiv Islanda.

(R. Tomanić, foto: čitatelji Muralista)