NEVJEROJATNA UTAKMICA U VRATIŠINCU – SOKOL POBIJEDIO SPARTAK

Na početku moramo reći da nas je strah prevelikog hvaljenja Sokola da se na sljedećem gostovanju ne bi dogodio debakl kao što je to bilo u Oporovcu. Bila je ovo nevjerojatna utakmica u kojoj kao da je treće plasirani Spartak iz Male Subotice zamijenio ulogu sa Sokolom iz prošlosti. Gosti su teško dolazili do lopte, jedva zapucali par puta u okvir gola, a pred kraj molili da ne dobiju još koji gol od raspoloženog domaćina.

05

Unatoč izostanku 3 bitna igrača, vratara Davora Žagara (suspenzija), Marka Mikolaja i Saše Puha (žuti kartoni), Sokol je uspio posložiti ekipu i od samog početka odlučio i uspio igrati napadački. Iako je prvi gol pao tek u 26. minuti, treba napomenuti da su prije toga, a i poslije, bile mnogobrojne čiste prilike koje nisu iskorištene pa je sve ostalo na dva pogotka. Posebno izdvajamo onaj drugi za koji je i delegat napisao u izvješće da je bio potez utakmice. Slobodan udarac izborio je strijelac prvog gola Mateo Vincek na samom rubu šesnaesterca. Glavni sudac tražio je mišljenje pomoćnog o dosuđivanju jedanaesterca, ali nije ga bilo, pa Mišo Bistrović sigurno u toj 62. minuti  gađa precizno u kut, a gostujući vratar ostaje prekratak.

01

Tijekom cijele utakmice Sokol je imao još mnogo prilika, igrao u lijepom ritmu, baš onako kako ga vole gledati vjerni navijači. Trebali bi pohvaliti svakog igrača posebno jer su svi odradili posao onako kako treba, na nivou i dali su 200% od svojih mogućnosti. Ipak izdvojili bi rezervnog golmana Vjerana Zadravca koji se pokazao kao odlična zamjena za prvog vratara Davora Žagara. Posebna zahvala ide vjernim navijačima kojih se okupilo oko 200. Gosti su poraz prihvatili korektno, čestitali Sokolima, a možda im ova utakmica pomogne da shvate kako može biti moćan protivnik, pa makar on bio i posljednji na tablici.

02

Nakon utakmice trener domaćina Klaudijo Biber dao je kratku izjavu: „Nakon početnog ispitivanja snaga vidjeli smo da se možemo nositi sa Spartakom što smo i pokazali tijekom cijele utakmice. Čestitam svojim igračima na pobjedi i zalaganju!“ U sljedećem kolu Sokol gostuje kod Dinama u Palovcu i nadaju se da će slaviti kao i protiv onog iz Domašinca.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

03

A evo kako su utakmicu doživjeli u Spartaku. Prenosimo izvješće s njihove službene web stranice.

Nakon dva početna neriješena ishoda u proljetnom dijelu sezone očekivali smo u Vratišincu i prvu pobjedu. Kod “fenjeraša” lige odigrali smo blijedo i zasluženo izgubili utakmicu protiv borbenog i žustrog domaćina. Utakmicu smo ipak počeli dobro i u nekoliko navrata priprijetili domaćem vrataru. U 7.minuti Lacković ubacuje, ali Fažon malo kasni na drugoj stativi. Deset minuta kasnije ubačaj na drugu, Juras je sam ali puca glavom kraj gola. I onda se bude domaći. Prvo u 20.minuti puca Mikolaj, ali golman Tizaj odlično brani. 24.minuta bila je kobna za našu momčad. Nakon prekršaja u kutu terena slijedi ubačaj pred naša vrata i u gužvi je najprisebniji Mateo Vincek koji niskim jakim udarcem postiže gol za vodstvo od 1-0.

06

Vodstvo domaćina potaklo je opet naše igrače da odlučnije krenu prema protivničkom golu s ciljem da se rezultat poravna. Tako prvo Šegović iz slobodnog udarca puca preko gola, a u 33.minuti, nakon brzog napada i ubačaja Lackovića, isti igrač pogađa i stativu. To je bila i zadnja situacija vrijedna spomena u prvom dijelu. U nastavak susreta bolje ulaze domaći koji prijete iz prekida u 50.minuti, no Tizaj brani, kao i u 55.minuti preko izgledne prilike koju su si domaći stvorili nakon očiglednog prekršaja na našem igraču Zadravcu, koji nesigurni sudac Škrobar, nije odlučio suditi.

07

U 63.minuti rješenje utakmice. Domaći igrači dugom loptom traže napadača Vinceka koji bježi našoj obrani, Zadravec ga sapliće i to je prekršaj na 20 metara. Domaći igrač Bistrović majstorski kraj zida pogađa i to je 2-0. Iako je bilo još pola sata do kraja utakmice, ispostavilo se da je to i konačan ishod utakmice. Do kraja susreta je naša momčad imala prividnu terensku inicijativu, no bez značajnijeg učinka. Domaći pak su tražili svoju šansu kroz brze polukontre i kontre. Na kraju ipak zaslužena pobjeda domaćina koji su kroz čitav susret pokazali nešto više od naše momčadi.

Nama pak predstoje sljedeće utakmice da popravimo dojam, poboljšamo igru i podebljamo bodovni saldo. Prva prilika za to je iduće nedjelje, na Uskrs, kad nam u goste stiže novi lider prvenstva, čakovečka “Sloga”.

08

09

10

11

12

13

14

A sada evo i nekoliko fotografija koje su snimili navijači Sokola.

00dd3146-0392-4ac7-97f0-65ab90f1b461

5ef60a2c-6785-4fda-976f-9eb431d22a79

7a2e3474-2479-46d5-8ab1-abb5815f1a4f

37bc20a0-bbda-46d7-b5bc-19ac880d46d8

e1cd8e76-9cb9-4063-adfe-f5bca436484b

c4b83519-865b-4c80-86c8-d707d4eaee61

pro 2

pro 1