NEVJEROJATAN FINIŠ DERBIJA – PLAVI POVELI PA IZGUBILI OD SOKOLA

Najavljeni derbi susjednih rivala Sokola i Plavih iz Peklenice u punom smislu opravdao je nogometna očekivanja za dobrom utakmicom. Do posljednjeg zvižduka glavnog suca Edvina Zobeca nije se znalo tko će odnijeti bodove, a  utakmica je svih 90 minuta bila napeta, uzbuđena te borbena sa obadvije strane.

01

Svojim prvim mjestom Sokoli su bili favoriti no Plavi su pokazali zube i odlično se branili prvo poluvrijeme i na stanku  otišli rezultatom 0:0, a u nastavku je slijedila prava utakmica. Prvi šok za Sokole i njihove navijače napravio je Mesarić Bruno, zabivši za 0:1 u 60. minuti. Nakon 5 minuta igre od pogotka, gosti prekršajem griješe u blizini svojeg šesnaesterca. Kao i u prethodnoj utakmici, svoj prvi pogodak Sokoli realiziraju iz slobodnog udarca samo što je ovaj put pucao Mikolaj Luka. Lijepo je lopta preskočila živi zid i u ušla u mrežu, neobranjivo za Pokrivač Mihaela golmana Plavih.

02

Ovim pogocima utakmica je dobila malo jači tempo te su ekipe krenule na sve, u takvom jačem tempu, glavni sudac je dopustio “mušku igru” i nije puno puta pokazivao žute kartone. Međutim prekršaj Zadravec Ivana u 65. minuti te kasnije u 75. minuti nije mogao proći nekažnjeno. Tako je Peklenica ostala bez jednog igrača, a Sokoli su to dobro iskoristili te napravivši višak u jednoj akciji, zabijaju za vodstvo preko Lisjak Tomislava u 80. minuti.

03

Nekoliko minuta kasnije u listu strijelaca upisuje se i prvi strijelac lige Vincek Aleksandar te atraktivno glavom pogađa u pravi kut golmana Plavih. Još atraktivnije zabio je 3 minute kasnije i Nerer Tomica, kapetanih plavih. Pucao je iz slobodnog udarca, a lopta je prevarila obranu Sokola te našla svoj put u mrežu golmana Žagar Davora.

04

Napetosti nije bilo kraja, a zadnjih 5 minuta pripalo je Plavima.  Da su realizirali izvanrednu priliku koju je uspio obraniti Žagar Davor gosti bi otišli kući podjelom bodova u Vratišincu, no rezultat je ostao 3:2 u korist Sokola. Na kraju svega gledajući ukupni dojam, ipak je Sokol bolje odigrao derbi, posjedom lopte, propuštenim prilikama i akcijama zasluženo su uzeli sva tri boda te ostali prvi na tablici gdje ih u stopu prati Bratsvo iz Jurovca čekajući pogrešku svojih rivala.

05

Peklenica također u napetom dijelu tablice vodi borbu te istim brojem bodova kao i ekipa Šenkovca pokušava se odvojiti od Trnovca koji u sljedećem kolu kod kuće dočekuje Sokole. Dodajmo još da unatoč kiši koja je nekontrolirano padala u drugom poluvremenu, gledatelji njih oko 150 nije napustilo igralište te su ostali do kraja i ispratili svoje klubove.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

06

07