Neobična utakmica u Vratišincu obilovala crvenim kartonima i smiješnim situacijama na kraju završila remijem

Subotnji termin utakmice Sokola i ekipe iz Cirkovljana NK”Naprijed” nakon odgode odigran je u ponedeljak. Bila je to dobra odluka jer teren se nakon vikendskih kiša uspio oporaviti, a sunce koje nas je grijalo u ponedjeljak skupilo je vise od 200 gledatelja u Vratišincu.

Utakmica je počela u 16,30, a Sokoli su odmah preuzeli inicijativu u želji za brzim pogotkom. Prvu takvu priliku ima Vincek Aleksandar koji nakon lijepe akcije pogađa u golmana, nakon njega i Šafarić Tomislav promašuje i pritisak Sokola nije urodio plodom. Kako to i inače biva u sportu, kazna je uslijedila jako brzo, prvi udarac u okvir gola Sokola i gosti vode.

Nakon gostujućeg pogotka, Sokoli imaju priliku za poravnanje, ali golman Naprijeda radi prekršaj u šesneastercu i Sokoli zasluženu dobivaju priliku za izjednačenje s bijele točke. Sokolovo prokletstvo jedanaesteraca se nastavilo, ovaj put penal promašuje Šafarić Tomislav. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1, a po povratku trener Škvorc Dražen radi par izmjena.

Gosti su svoj rezultat čuvali, nisu puno napadali, za obranu svojeg gola koristili su puno snage i pri tome radili mnogobrojne prekršaje, žutih kartona nije nedostajalo, ali živaca je. Prvi koji pada pod pritiskom je Vincek Aleksandar, nakon udaraca po njegovim nogama, kada to glavni sudac ne vidi on radi jedan jači prekršaj i u dogovoru sa pomoćnim sucem Vincek dobiva direktni crveni karton.

Nakon njega i Žagar Davor, golman Sokola, dobiva direktni crveni karton zbog prekršaja izvan svojeg prostora u izglednoj šansi za 0:2 gostiju. Crveni karton golmana i još jedan penal koji ne uspijeva obraniti Patrik Kovač i NK”Naprijed” vodi 0:2. Činilo se da je gotovo, da su Sokoli izgubili bodove kod kuće, ali glavni sudac napokon kažnjava goste i njihovo ponašanje pa i oni dobivaju crveni karton.

Gostujuće zadržavanje vremena išlo je do te granice da se je jedan igrač nakon prekršaja i ležanja izvan bijele crte, laganim okretom “dokuturao”  unutar crte terena da bi mu se pomoć ukazala na terenu, a on zadržao vrijeme. Dobro da je sudac vidio ovo i taj igrač dobiva crveni karton (drugi žuti), ali ne zbog toga, nego zbog ulaska u teren bez dopuštenja suca par sekundi poslije spomenute smiješne situacije.

U zadnjih 15 minuta Sokolima se isplatio trud i dolaze do svog pogotka. Na 1:2 smanjuje Patrik Belše koji u gužvi uspijeva poslati loptu u gol, a Sokoli dobivaju nadu da uzmu barem bod. Trud se na kraju isplatio, Munđar Nikola ima slobodan udarac, puca jaku nisku loptu kojoj u zadnjim trenucima Lisjak Tomislav dodaje dodatno ubrzanje i u sami kut pogađa za velikih i poštenih 2:2. Na kraju teško je reći koja se ekipa izvukla u ovoj utakmici, Sokoli koji su se ispromašivali ili Naprijed kojeg je tek u zadnjim sekundama napustila sreća.

U sljedećem 21. kolu Sokoli gostuju u Maloj Subotici protiv NK”Sparataka”

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)