Nekompletni Rudar zasluženo poražen od vrlo dobre ekipe Pušćina

Rudar u zadnjoj utakmici ove sezone pred svojim navijačima u igri s ekipom Pušćina nije uspio izboriti povoljni rezultat i preskočiti direktnog takmaca na prvenstvenoj ljestvici u borbi za peto mjesto. Treba biti iskren te reći da je ekipa Pušćina sasvim zasluženo došla do tri boda jer je tijekom cijele utakmice bila bolji suparnik. Ništa se ne može zamjeriti igračima Rudara jer dali su sve od sebe i pokušali postići što bolji rezultat, ali nedostatak četvorice standardnih igrača(Rajf, Skoliber, Toplek i samo mala participacija Goričanca) ovaj put se nije mogao nadoknaditi.

Gosti su već u 6. minuti prelomili utakmicu lijepim lobom Karla Levanića s nekih tridesetak metara za 0:1.  Pokušavao je Rudar u to vrijeme ozbiljnije ugroziti gol Banfića, ali dvije izglednije prigode A. Zadravca i M. Šoltića nije iskoristio.  Gosti strpljivi i mirni čekaju svoj trenutak preko zaista odlično odigranih kontri i u 44. minuti Siniša Dovečer povećava rezultat  na 0:2 za kraj prvog dijela utakmice.

U drugom dijelu u 65. minuti gosti trećim zgoditkom u režiji Roberta Malnara postavljaju konačan rezultat.  Imao je Rudar još nekih poluprigoda za počasni zgoditak, ali treba istaknuti da su i gosti da su bili efikasniji ovaj puta Rudaru mogli nanijeti i teži poraz.

Rudaru ostaje još odigrati zadnje kolo u Ludbregu za kraj igranja u 4. HNL, a zatim se  i igrački i organizacijski posvetiti velikom zadatku koji su postavili pred sebe 3. HNL.

Svakako je najljepši najemotivniji trenutak ove utakmice bio oproštaj dugogodišnjeg igrača Rudara Nina Vuri od aktivnog igranja, nakon dugih dvadesetak godina. Predsjednik  kluba Damir Cilar, gradonačelnik Dražen Srpak, kapetan ekipe  Mario Rajf te predstavnici navijača Sanja Kodba i  Saša Žerjav uz prigodne poklone zahvalili su se Nini za sve ono što je kroz tih niz godina dao za Rudar.

Spomenimo na kraju da je kao i uvijek na kraju sezone Rudar za sve igrače i navijače pripremio odličan bograč normalno u kuharskoj režiji Rudija Mesarića, uz asistenciju Anđelka i Thompsona, a sponzorstvo Zlatka Rajfa i Damira Cilara.

Četvrta  međimurska liga Čakovec Varaždin,  Igralište Šuderka, M. Središće, 29. kolo, 10.06. 2019.

RUDAR – PUŠĆINE 0:3(0:2)

Suci: Bojan Juras, Vjeran Tuksar, Ivica Felker delegat: Dejan Peček

Strijelci: 0:1 6′ Levanić, 0:2 44′ Dovečer, 0:3 65′ Malnar

Gledatelja: 200

RUDAR: Končić, Šardi, Šprajc, Vuri(66′ Goričanec), Petak, A. Zadravec, Šoltić, G. Radiković, Novak, M. Zadravec(73′ M. Radiković), Vinko pričuve: Rajf, K. Goričanec, M. Radiković trener: Smiljan Liklin

PUŠĆINE: Banfić, Mesec, Papec, Punčec, Dovečer(67′ Kišić),Levanić,Posavec( 67′ Bosilj), Malnar, Kos, Požgaj(84′ Fekonja) pričuve: Kolar,D.  Fekonja, Bosilj, Hajdinjak, K. Fekonja,  Rušec, Kišić  trener: Rade Herceg

(Tekst i foto: Zlatko Rihtarec)