NEKADA SUIGRAČI, DANAS USPJEŠNI TRENERI

Središćanska tržnica četvrtkom živne, probudi se iz uobičajenog mrtvila, zablista u sjaju prekrasnog cvijeća, prodavači svoje štandove postavljaju čak na prostoru autobusne postaje, a mnogobrojni kupci, dokoni građani i ljudi željni društva i razgovora dupkom je napune. Prilika je to da se sretnu stari poznanici i čašicom razgovora obnove stare uspomene.

Danas su se tako sreli i srdačno porazgovarali dva poznata središćanska sportaša, Damir Rob i Boris Radiković. Dalekih 80-tih godina zajedno su kao juniori igrali u NK Rudaru za prvu momčad, a zatim ih je talentiranost za nogometnu igru razdvojila i odvela različitim putevima. Kao izuzetno perspektivni igrači svoje karijere nastavljaju u većim klubovima koji se takmiče u republičkim ligama. Damir odlazi u lendavsku Naftu, a Boris u Viko – Omladinac. U svojoj karijeri nastupali su i za mnoge druge klubove koje sada nećemo nabrajati, a zajedničko im je da su kasnije postali uspješni treneri.

Damir Rob najveće uspjehe postiže sa Naftom iz Lendave s kojom se nalazio pri vrhu prve Slovenske lige i čak borio za nastup u euro-kupovima da bi izuzetnu sportsku karijeru okrunio mjestom izbornika slovenske ženske nogometne reprezentacije na čijem je čelu već nekoliko godina. Boris Radiković trenirao je mnoge međimurske klubove, a trenutno svoje nogometno znanje prenosi igračima Malog Mihaljevca. I ne samo to ! Sa svojih 50 godina još uvijek aktivno igra i tako pomaže svojoj ekipi u takmičenju 2. Međimurske lige što je svakako raritet i u svjetskim razmjerima.

Pa kada se sretnu dva takva prijatelja teme za razgovor ne mogu nedostajati, a vrijeme proleti brže od uspomena koje uvijek ostanu. (rt)