NASTAVLJEN EUROPSKI TJEDAN KRETANJA PROGRAMOM ” ZLATNE GODINE “

Nakon jučerašnjeg prelijepog jesenskog dana danas je osvanuo maglovit i tmuran dan, ali to nije spriječilo naše umirovljenike da se njih oko tridesetak aktivno uključi u program Europskog tjedna kretanja – MOVE WEEK 2014 .

 

Već ujutro rano prije devet sati započelo je okupljanje starijih osoba ispred proetorija njihove podružnice.Svi zajedno su zatim laganom šetnjom došli do prostora Gradske šetnice uz rijeku Muru gdje ih je već čekala voditeljica TIC – a M.Središće Dolores Vrtarić te ih sve lijepo pozdravila i zahvalila im je što suse aktivno uključili u ovaj program zdravlja te tako  preuzeli štafetu od najmlađih.

 

Sam program vodila je predsjednica USR “Sport za sve ” Nada Palaš uz pomoć Anice Varga. Sve je započelo prekrasnim međimurskim pjesmama , a našim seniorima nije dugo trebalo i ples je odmah započeo. Vele  oni sami nije nama problem plesati , kretati se  pa to radimo svakoga dana i u tome uživamo. Godine nas ne sprečavaju da vodimo aktivan , zdrav sportski život. Svaka im čast.

 

Nakon plesa prešlo se na vježbanje koje gospođa Palaš  osmislila tako da je bio primjeren njihovoj dobi i njihovim mogućnostima , a oni su danas pokazali da su one još dosta velike. Oduševljeno su naši umirovljenici prihvatili ovakav način rekreacije pa je bilo puno smijeha i radosti danas uz rijeku Muru.  Predajom zahvalnice USR  ” Sport za sve ” od strane njihove predsjednice Nade Palaš predsjedniku umirovljenika Stjepanu Smolaku završio je ovaj dio kretanja uz Muru te se opet krenulo ispred prostorija podružnice dje su već bili postavljeni rekviziti za igre pikado i viseća kuglana. Za one koji su se htjeli okušat u streljaštvu organizirano je i takmičenje u tom zanimljivom sportu.

 

Iskazali su se naši stariji mještani te nisu nimalo zaostali za jučerašnjim mladim snagama. Nastavak tjedna kretanja  slijedi sutra 01.10. u 16,30 sati također na prostorima šetnice  i to disciplinom nordijskog hodanja za koje su osigurani štapovi za one koji nemaju , a tuće biti i stručni savjetnici . Zato pozivamo sve mještane da bez obzira na dob , spol dođu i priključe se ovom zaista lijepom i zdravom programu.

 

                                                                               (Z. Rihtarec)