Nastavlja se crna nogometna jesen Rudara

Rudar je doživio još jedan neugodan poraz i to na gostovanju protiv direktnog protivnik u borbi za ostanak kod ekipe Podravca u Virju rezultatom3:1.
Sam poraz i ne bi bio toliko bolan da je u samoj utakmici ekipa pružila više žara, želje za pobjedom. Nije domaćin ništa kvalitetnija ekipa od Rudara međutim oni su na teren izašli kao ekipa, a ne kao skup pojedinaca.
Bez zajedništva, bez borbenosti teško se može doći do bodova. Apsolutno zaslužen poraz Rudara i uz ovaj put vrlo korektno suđenje.
Domaćini su već u 5. minuti došli u vodstvo zgoditkom Tomislava Pleića. Sve do 43. minute rezultat se nije mijenjao , a tada Vedran Fumek povećava rezultat na 2:0 i tim rezultatom se odlazi na odmor.
U drugi dio utakmice Rudarovci ulaze malo čvršće i to se odrazilo na rezultat jer u 61. minuti nakon izvedenog kornera Fran Antolović prebacuje loptu na drugu stativu, a Kevin Nedeljko je mirno posprema u mrežu za smanjenje rezultata na 2:1.
Kratko je trajala radost gostujućih igrača jer već u 66. minuti domaćini zgoditkom Martina Halavuka povećavaju rezultat na 3:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.
Treba reći da je Rudar od 53. minute igrao s igračem manje jer je zbog grubog starta direktni crveni karton dobio kapetan Benjamin Šardi.
Teško će ove jeseni Rudar uspjeti upisati pobjedu. Do kraj jesenskog dijela ostala su još tri kola u kojima Rudar dva puta gostuje kod Radnika i Međimurja, a domaćin je ekipi Papuka. To su objektivno jače i kvalitetnije ekipe od Rudara, pa je jako teško očekivati da se na tim utakmicama probudi ekipa Rudara. Po svemu sudeći Rudar očekuje jako teško nogometno proljeće i za to će se trebati jako dobro pripremiti i na igračkom i na stručnom planu ako u Rudaru postoji želja za ostankom u ligi.
3. HNL Sjever, Virje, Sportski park, 30.10.2021. 11.kolo
PODRAVAC – RUDAR 3:1(2:0)
Suci: Nino Šimatović, Ivan Starčević, Miro Hantak delegat: Željko Moslavac
Strijelci: 1:0 5′ Pleć 2:0 43′ Fumek 2:1 61′ K. Nedeljko 3:1 66′ Halavuk
PODRAVAC: Ramaj, Jelić Balta, (73′ Vidaković), Fumek(82′ Jozić), Gilanj, Kranclbinder(73′ Vršić), Rukavina(82′ DPozder), Šokec, Šantek(82′ Drmenčić), Muniz Ribeiro, Halavuk, Pleić pričuve: Pozder, Cik, Šumandi,Jozić, Drmenčić,Vršić, Vidaković trener: Luka Kozić
RUDAR: Kodba, Antolović, Zeljko, Šardi, Belaj, Vurušić, Škvorc, K. Nedeljko(83′ Petković), Radiković(73′ Mesarić), Vinko, Petrinec(41′ Koščak), pričuve: Srpak, Mesarić, Koščak, Petković, Liklin trener: Andrija Balajić

(tekst: ZR, foto: Romeo Kodba)