Nastavak nogometne sezone 30. svibnja ili 13. lipnja, igrači Međimurja još uvijek treniraju kod kuće

Prva od tri predstavljene varijante Hrvatskog nogometnog saveza za nastavak nogometne sezone 16. svibnja u Hrvatskoj je otpala.

Tako su preostale još dvije opcije nastavka sezone:

Početak natjecanja 1. HNL i 2. HNL: 30. svibnja 2020.
Završetak natjecanja 1. HNL i 2. HNL: 25. srpnja 2020.
Rok za objavu: 4. svibnja 2020.

Početak natjecanja 1. HNL i 2. HNL: 13. lipnja 2020.
Završetak natjecanja 1. HNL: 2. kolovoza 2020.
Završetak natjecanja 2. HNL: 1. kolovoza 2020.
Rok za objavu: 18. svibnja 2020.

Lopta se tako neće zakotrljati domaćim travnjacima 16. svibnja, a o tome  HNS donosi priopćenje.

“Slijedom novih odluka Stožera civilne zaštite RH i produženja mjera do 4. svibnja 2020. godine, HNS je donio odluku kako nastavak natjecanja u Prvoj HNL neće započeti 16. svibnja, što je bio prvi od tri predviđena termina nastavka natjecanja. S obzirom na nepredvidivost situacije izazvane pandemijom virusa SARS-CoV-2, HNS će i dalje surađivati te slijediti upute Stožera civilne zaštite RH i donositi odluke sukladno epidemiološkoj situaciji u RH, a o svim odlukama će na vrijeme obavještavati sve svoje članice te medije i javnost.”

Od samog prekida prvenstva igrači drugoligaša Međimurja nisu se zapostavili, dobili su program od kondicijskog trenera Kovačevića i glavnog Lepena po kojem rade kod svojih kuća. Iako su neki prvoligaši počeli s grupnim treninzima na žalost još ništa od treninga na stadionu. SRC Mladost nije samo nogometni stadion i ne koristi ga samo NK Međimurje te potrebno dobiti dopuštenje od GP EKOM za nastavak treniranja.  U klubu se nadaju  da će početkom svibnja započeti s aktivnostima koja su isto tako vezana uz proglas Stožera civilne zaštite i HNS-a. Što se od ostalih aktivnosti  u klubu tiče, prema HNS-u je poslana kompletna dokumentacija vezana za licenciranje za nadolazeću sezonu.

(tekst i foto, arhiva: Miljenko Dovečer)