Nakon uvjerljive pobjede protiv Zadra, Međimurje ostaje drugoligaš – tome pripomogao i Hajduk II

Međimurje je svoj status riješilo u zadnjem 26. kolu nakon visoke 4:1 pobjede protiv Zadra, a  i zahvaljujući pobjedi Hajduka II u Lučkom protiv direktnog konkurenta čakovčana. Tako se Međimurje spasilo, a ispalo je Lučko kao i posljednji protivnik Međimurja Zadar koji nije dobio licencu za 2. HNL koja će iduće sezone brojiti 16 klubova. Time je Međimurje oslobodilo jedno mjesto za jednog od međimurskih četvrtoligaša koji će ući u novoformiranu 3. HNL Sjever.

Sama utakmica nije mogla bolje početi za domaćine, jer je već u prvoj minuti dosuđen kazneni udarac nakon prekršaja na Brckoviću. Za vodstvo je zabio najiskusniji igrač, kapetan Ivan Režić.

Nakon toga rastrgana i nervozna igra domaćih igrača koje kao da je sputalo vodstvo. Osim udarca Ikića u 12. minuti sve ostalo je bilo na strani Zadra koji su opasno prijetili Galošiju. Ipak na odmor se odlazi s golom prednosti. Ono što nisu uspjeli u prvom gosti su ostvarili odmah početkom drugog dijela kada nakon kornera u 48. minuti Tokić zabija glavom za 1:1. Taj gol kao daje trgnuo domaće igrače i do kraja utakmica vidjeli smo neku drugu ekipu. Čakovčani u vodstvo ponovo dolaze u 53. minuti nakon prodora Ikića koji pogađa desno iskosa s nekih deset metara u suprotni donji kut. Nakon toga pa do kraja utakmice uz gromoglasnu podršku oko 500 navijača Međimurje dominira i postiže još dva gola. Na 3:1 u 69. minuti povisio je najbolji strijelac Međimurja Mario Munivrana, da bi točku na “i” svojim drugim golom stavio mladi Ivan Ikić.

Nakon završetka neopisivo slavlje domaćih igrača i publike koju se predvodili navijači Međimurja popularni ” Anđeli “, ,pogotovo kad se saznalo da je direktni konkurent za opstanak ekipa Lučkog izgubila utakmicu.

(Tekst i foto: Miljenko Dovečer)