Nakon teške pobjede nad Bednjom Nedelišće na vrhu ljestvice

Jedan od dva derbija 17. kola igrao se na SRC-u Trate u Nedelišću gdje je istoimeni domaćin ugostio četvrtoplasiranu momčad lige, Bednju iz Beletinca. Po hladnom i vjetrovitom vremenu utakmici je s obzirom na uvjete prisustvovalo vrlo respektabilnih 350 gledatelja. Samu utakmicu obilježila je čvrsta i organizirana igra, te niz propuštenih¸izglednih prigoda kod obje momčadi.

Malo je nedostajalo da gosti povedu već na početku, u 4. minuti je Patrik Šimunić pogriješio pri dodavanju, loptu je primio Ante Kulji i pucao pored vratiju. Još veću šansu propustio je Zvonimir Panić na drugoj strani u 13. minuti, izbio je sam pred vratara Medveda koji mu je ušao u blok i obranio udarac. Još jednu polupriliku gosti imaju u 17. minuti kada je Daševci za malo prebacio vratnicu. U 38. minuti vratar Nedelišća Karlo Kocijan bespotrebno izlazi s vratiju i griješi, loptu oduzima Kulji i srećom ni ovaj put ne uspijeva postići pogodak s petnaestak metara, iako je pred sobom imao prazna vrata.

Natjecanje u promašajima nastavilo se u 42. minuti, vratar Bednje još jednom je zaustavio pokušaj Panića za 2:2 u neiskorištenim stopostotnim prilikama nakon prvog poluvremena. Čvrstu i na trenutke nervoznu utakmicu obilježio je velik broj žutih kartona, čak osam, a u prvom poluvremenu već pet. U nastavku je momčad iz Beletinca ostala s igračem manje na terenu, ponajbolji igrač gostiju Kulji je u 57. minuti zbog prigovora sucu zaradio drugi žuti karton i bio isključen. To je susret odvelo u novi smjer, Bednja se povukla na svoju polovicu, a Nedelišće je mnogobrojnim izmjenama osvježilo ekipu, stvaralo konstantni pritisak i držalo inicijativu.

U 81. minuti nakon kombinacije Gorana Međumurca, Panića i Slunjskog, potonji se našao u odličnoj prilici, ali lopta je i ovog puta pripala vrataru Medvedu. Sve karte bačene su na napad, a Nedelišće do pogotka napokon stiže u 87. minuti,  spomenute prilike Slunjski  ubacuje iz kuta, a Pintarić glavom pogađa za 1:0 i važnu pobjedu i trenutno prvo mjesto na tablici.

Jučer su odigrane još dvije utakmice, Mladost Komet pobijedila je Slobodu iz Slakovca 1:0, dok je u drugoj Plitvica priredila iznenađenje pobijedivši  Podravinu u Ludbregu čak 3:0.

Ostale utakmice 4. HNL na rasporedu su popodne od 16.30 sati , a sastaju se :

Međimurec – Polet , Dinamo – Sloga , Pušćine – Zelengaj , Jalžabet – Rudar , Nedeljanec – Novi Marof

(tekst i foto M. Dovečer)