Nakon što je Hrvatski Dragovoljac poveo iz sumnjivog penala, Međimurje potonulo

Ni na drugom gostovanju u nastavku 2. HNL nogometaši Međimurja nisu uspjeli doći barem do boda u borbi za opstanak. Nakon poraza u Solinu, poraženi su i  protiv Hrvatskog Dragovoljca 3:0 (0:0). Međimurje je ponovo nastupilo oslabljeno jer trener Kristić zbog ozljeda i bolesti nije mogao računati na čak petoricu igrača ( Režić , Fadić , Patafta , Pajić i Trojak ).

U Zagrebu se dogodio sličan scenarij kao i kolo ranije u Solinu. Nakon što je u 52. minuti glavni sudac  Matić iz Osijeka dosudio sumnjiv kazneni udarac za domaćina  iz kojeg su, nakon bezuspješnih protesta igrača Međimurja dvije minute kasnije, poveli 1:0 Dragovoljac kao da je dobio vjetar u leđa , a Međimurje je potonulo. Domaći su iskoristili zbunjenost i ogorčenost u redovima naših i četiri minute kasnije, iz jedne od rijetkih suvislih akcija koju su stvorili do tada na utakmici i zabili drugi zgoditak. Tako je na brzinu praktički riješeno pitanje pobjednika, da bi u 87. minuti zabili za konačnih 3:0.

Prvo poluvrijeme prošlo je u rastrganoj igri s jedne i druge strane, Međimurje je bilo sigurno u obrambenom bloku, ali nažalost bezopasno u napadu i na odmor se odlazi bez golova.

Odluka je pala početkom nastavka, uz scenarij koji je nažalost dobro poznati u hrvatskim ligama, uz sudački poguranac domaćinu. Prije toga naši su imali prvu dobru priliku, kada u 50 . minuti na dodavanje Munivrane  Tkalčić loše puca iz dobre situacije. I onda je pala odluka.

Međimurje je naime u potpunosti pokleklo psihološki, nakon što je u 52. minuti dosuđen  jedanaesterac za Hrvatski Dragovoljac. Lagano naguravanje između Brckovića i domaćeg napadača koji je pao kada mu je već pobjegla lopta u gol aut, sudac Matić je okarakterizio kao jedanaesterac, Majstorović je siguran s bijele točke  za vodstvo domaćina.

Ubrzo je bilo 2:0, jer su igrači Međimurja ostali šokirani odlukom koju je donio nekoliko trenutaka ranije i to su iskoristili domaći. Nakon brze akcije i kiksa u obrambenim redovima gostiju  Majić je zabio za 2:0.

Zadnjih pola sata Međimurje je malo sredilo redove, ambicioznije su krenuli prema vratima domaćina i stvorili nekoliko opasnih akcija pred vratima Šubarića.  U 72. minuti najbolja prigoda za čakovčane kada je Tkalčić  izvrsno proigrao Novoselca koji se ubacio ispred domaćeg igrača i našao se u sjajnoj poziciji. Međutim, domaći vratar pokazao je da ima sjajan refleks i spasio je siguran zgoditak. Konačnih 3 : 0 za domaćina nakon gužve poslije kornera zabija Matošević i počinje veliko slavlje za domaćina koji slavi 25. rođendan.

Međimurje je nakon dva uzastopna poraza na gostovanju na kojem su nažalost igrali nekompletni i još k tome izgubili zbog čudnih sudačkih odluka, palo na samo začelje tablice i u nastavku sezone čeka ih težak zadatak kada je u pitanju drugoligaški opstanak.

Neće biti nimalo jednostavno ni na domaćem terenu, jer u slijedećem kolu u goste stiže kandidat za ulazak u I. HNL – Šibenik. Utakmica 16. kola protiv ekipe iz Krešimirovog grada igra se u noćnom terminu slijedeći petak na SRC Mladost s početkom u 20 sati.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)