Nakon srdačnog dočeka u Termama Sv. Martin i Murskom Središću Veselin Vujović izjavio da se nalazi u vukojebini!

Gradonačelnik Dražen Srpak  posjetio je rukometnu reprezentaciju naših susjeda Slovenaca koji su obavili prvi trening u sportskoj dvorani u gradu rudara. Poželio im je puno sreće na Europskom prvenstvu u rukometu u ime svih građana najsjevernijeg grada te im je poklonio suvenir gdje je prikazani grad Mursko Središće. Treneru slovenske reprezentacije Veselinu Vujoviću iznio je kako moraju naporno i teško raditi da bi došli do uspjeha baš kao što su i rudari, jer je i sam trener rekao da se osjeća kao “rudar” na Europskom prvenstvu u rukometu. Uz rudarski pozdrav “Sretno” poručio je da im svi želimo puno uspjeha na Europskom prvenstvu u rukometu.

Ovo smo objavili 19. siječnja kada su Veselin Vujović i slovenska reprezentacija čiji je izbornik, srdačno i prijateljski dočekani u Murskom Središću, uostalom kao i sve druge reprezentacije koje su se pripremale u središćanskoj sportskoj dvorani. Nakon ovakvog prijema, kako u Murskom Središću tako i u Toplicama Sveti Martin gdje je smještena slovenska reprezentacija Veselin Vujović je izjavio:

 

‘Prvi put na velikom natjecanju imam tri dana pauze. Iskreno, ne znam što ćemo raditi u onoj vukojebini…, kako se zove, San Martin, gdje nemaš ništa, ni vuka ni ćuka. Nešto ćemo izmisliti, razmišljam da ih pustim na jedan dan kući s obzirom na to da smo tu, na granici’, rekao je slovenski izbornik, inače Crnogorac, Veselin Vujović.

“Nikoga nisam želio uvrijediti, to je bila samo šala i ništa više od toga. Ne bi mi palo na pamet nešto takvo, tim više što sam u Hrvatskoj dočekan kao kod kuće. Rekao sam „vukojebina“ bez namjere da nekog uvrijedim, a najmanje ljude koji se silno trude da nam boravak u Hrvatskoj učine dobrim. Doista se ispričavam svima”, rekao je Vujović u izjavi za SN .

(R. Tomanić, foto GMS)