Nakon puno godina igranja i rada u NK “Rudar”, Smiljan Liklin dao ostavku na sve dužnosti

Nakon punih petnaest godina provedenih na raznoraznim vodećim dužnostima u NK „Rudar“, po završetku igračke karijere, Smiljan Liklin, sportski direktor kluba dao je neopozivu ostavku. Samo da se prisjetimo Smiljan je cijeli svoj sportski nogometni vijek proveo u Rudaru s jednom malom epizodom kod susjeda u Sloveniji. Poslije igračke karijere postao je pravi vojnik kluba obavljajući sve dužnosti koje su mu bile dane od strane kluba. Počeo je kao trener mlađih uzrasta, pa kao trener završio kod seniora. Uvijek kada je zaškripalo kod prve ekipe Smiljan je bio tu.

Cijelo to vrijeme obavljao je i dužnost tajnika kluba, a ujedno i sportskog direktora. U zadnje vrijeme ipak su ga malo u klubu poštedjeli te mu ostavili dužnost „samo“ sportskog direktora. Iako je već nekoliko puta najavljivao da će napustiti rad u klubu, ljubav prema njemu i ljudima s kojima je provodio radeći za dobrobit istog, uvijek je bila jača.

No ovaj put zbog zamora, prezasićenosti, te osobnih privatnih razloga, kako nam je u razgovoru rekao, jednostavno si mora uzeti pauzu i odmoriti se od svega. To ne znači da više neće dolaziti na utakmice Rudara. Jer bez Rudara je teško živjeti. Nakon odmora možda se opet pojavi onaj stari žar i evo Smiljana opet kod svojih „lapornika“. Uvijek će biti tu spreman pomoći, koliko god s obzirom na stanje koje je već opisao, bude mogao.

Za sada se najljepše zahvaljuje svima, s kojima je godinama surađivao počevši od igrača, trenera, članova uprave kluba, gledateljima kao i svim prijateljima kluba, na dobroj dugogodišnjoj suradnji.

U klubu za sada neće nikoga postavljati na njegovo mjesto, već će si njegov dosadašnji posao međusobno raspodijeliti.

(tekst Z. Rihtarec, foto: ZR, Tin Tomanić)