Nakon prvog dijela klupskog prvenstva KOP Čakovec treći

Prvi pravi ljetni vikend u ovoj godini donio je početak klupskog Prvenstva Prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Uz igračice Kluba odbojke na pijesku na terenim zagrebačkog Jaruna u subotu i nedjelju 8. i 9. lipnja našle su se i ekipe: KOP Siget i KOP Jarun iz Zagreba, KOP Žnjan iz Splita, KOP Retfala iz Osijeka, KOP Žal iz Pule i KOP Opatija iz Opatije. Sustav igranje je dvokružni, svatko sa svakim.

Svaki klub prijavljuje dva para i bori se protiv dva protivnička para. U prvom nastupu prvog dana naše igraju sa Osječankama, Ana Stanković/Sara Petak na terenu jedan, a Iva Bulović/Ema Frančić na terenu dva. Oba čakovečka para igraju sigurno i dominiraju terenom, sigurno dobivaju prvi set. Zanimljivo, i jedne i druge imaju pad koncetracije u drugom pa Osječanke na oba terena poravnavaju na 1:1. Ipak, kvaliteta igračica KOP-a Čakovec dolazi do izražaja u trećem odlučujućem setu i prva dva boda su na kontu Čakovčanki.

U drugom susretu protiv KOP-a Jarun čakovečki trener Ivan Vabec odlučio se za nastup u istim sastavim. Stanković/Petak opet moraju igrati treći set za pobjedu i opet sigurno dobivaju odlučujući set, dok Bulović/Frančić nemaju problema sa svojim protivnicama i naredna dva boda su osvojena. Sa četiri boda na kontu, naše pjeskašice imale su samo sat vremena za odmor. Treći dvoboj dana donio im je odmjeravanje snaga s Opatijkama. Trener Vabec nakon kratke konzultacije s igračicama odlučuje ne mijenjati sastav, što se pokazalo ispravnim, jer su ostvarene pobjede na oba terena sa 2:0.

Vrijedno je spomenuti kako su Stanković/Petak nakon lako dobivenog prvog seta u drugom nevjerojatno pale u igri i Opatijke su čak vodile s 9:1. No, tada se dešava veliki preokret u kojem cure iz Međimurja odličnom igrom u polju i jakim servisom dolaze do poravnanja kod 10:10 i osvajaju i taj set. Nakon tri susreta uknjiženo je maksimalnih šest bodova.

U četvrtom susretu Stanković/Petak dobivaju zasluženi odmor, a prilika je ukazana mladima Ivi Hranilović/Klari Škvorc. Iako je nasuprot mreže lider prošlogodišnjeg prvenstva naše mlade igračice igraju bez respekta, pružaju izvanrednu igru i u ravnopravnoj igri tijesno gube, u prvom setu su osvojile 18, a u drugom 17 poena. U svom četvrtom nastupu Bulović/Frančić nisu uspjele iznenaditi kvalitetne protivnice i po prvi put KOP Čakovec ne upisuje bodove.

U nedjelju u prvom susretu protivnik je KOP Žal iz Pule. Čakovčanke na prvi terene izvode Stanković/Petak, dok su na drugom Bulović/Frančić. Kako je ispričao trener Ivan Vabec početak susreta se odvijao kako je samo mogao poželjeti. Na tehničkom odmoru, na oba semafora je identičan rezultat, 13:8 i 13:8 za naše, Stanković/Petak zadržavaju nivo igre i dobivaju prvi set, dok par Bulović/Frančić vodi ogorčenu borbu za svaki poen. Protivnice ih sustižu i igra se na razliku te naše gube s 22:24. U drugom setu Bulović/Frančić nemaju više snage i koncentracije pa gube s 0:2. Stanković/Petak osvojile su bod za svoju ekipu sjajnom igrom u trećem odlučujućem setu, što je svojevrsno iznenađenje jer su Puljanke bile favoriti u ovom susretu, a prema razvoju događaju umalo su ostale bez ijednog boda.

U zadnjem susretu prvog dijela natjecanja snage odmjeravaju KOP Čakovec i KOP Žnjan. Stanković/Petak sjajno pariraju sestrama Bečić, igra je puna lijepih poteza, spličanke za nijansu bolje i dobivaju oba seta. Na drugom terenu, umjesto Ive Bulović s Emom Frančić u paru je Mirjam Varga. Spličanke u oba seta ostvaruju značajnu prednost. Naše odbojkašice ih sjajnim potezima sustižu, ali ipak ne uspijevaju doći do pobjede i gube s 0:2. S osvojenih sedam bodova igračice KOP-a Čakovec zauzimaju sjajno treće mjesto.

Trener Vabec je izjavio kako se rijetko događa da od ukupno sedam igračica koje su nastupile ne možeš izdvojiti najbolje. “Sve zaslužuju velike pohvale za prikazanu igru i zalaganje, posebno kad se zna kakvi su uvjeti za igru bili ovaj vikend” zaključio je Vabec.

(Miljenko Dovečer, foto: KOP Čakovec)