Nakon loše igre, Rudar na svom terenu poražen od Papuka

Rudar je u 6. kolu 3. HNL Sjever na svom domaćem terenu zasluženo poražen od ekipe Papuka s 3:5.

Iako je malo tko očekivao ovakav rezultat treba reći, da je rezultat sasvim realan i da ovaj put na terenu nismo vidjeli onakvu  ekipu Rudara kakvu smo gledali u posljednje četiri utakmice. Naime kao da ovaj put „laporniki“ jednostavno nisu došli na utakmicu. Gosti iz Orahovice to su odlično znali iskoristiti te već u 1. i 3. minuti postižu zgoditke za vodstvo oda 0:2. Strijelac obaju zgoditaka  za goste bio  je Benjamin Radinković. Rudarovci se još nisu pošteno oporavili od šoka, a gosti već u 15. minuti  zgoditkom Matije Matokovića vode s 0:3. Treba reći da je ovo rano visoko vodstvo  gostiju ponajprije odraz katastrofalne igre Rudara u obrani.

Ipak se igra Rudara malo stabilizirala te uspijevaju  smanjiti rezultat na 1:3 u 29. minuti zgoditkom Leonarda Mesarića.

No loša igra Rudara u obrani se nastavlja te gosti u prvom dijelu u 34. minuti još jednom preko Matokovića povećavaju rezultat na 1:4. Bio je to konačan rezultat prvog dijela utakmice i apsolutno zasluženo visoko vodstvo Papuka.

U drugi dio utakmice Rudar ulazi angažiranije i cijelim tijekom vrši pritisak na gostujuća vrata. No tek u 80. minuti uspijeva smanjiti rezultat na 2:4 i to iz kaznenog udarca čiji izvođač je bio Roberto Skoliber.

No već  tri minute kasnije i gosti iz kaznenog udarca povećavaju vodstvo na 2:5. Strijelac za goste bio je Matoković postigavši tako i svoj treći zgoditak na utakmici. Ovu kanonadu golova završava u sudačkoj nadoknadi Nino Patafta postavljajući konačan rezultat utakmice 3:5.

Što se danas događalo s ekipom Rudara teško je reći, ali takve utakmice se jednostavno dogode  i zbog svega ne treba raditi preveliku tragediju već se okrenuti sljedećim susretima i pokušati ispraviti  pogreške koje su se dešavale.

Već u utorak Rudar igra utakmicu 1/16 finala Hrvatskog kupa protiv prvoligaša Slavena Belupa. Sigurno da to nije utakmica u kojoj se može očekivati neki super povoljan rezultat, međutim, svakako se htijenjem i borbenošću može  ispraviti ovaj negativan dojam kojeg je ostavila ova prvenstvena utakmica s ekipom Papuka.

  1. HNL Sjever

NK RUDAR – NK PAPUK  3:5 (1:4)

Suci: Marko Dergez, Matej Mađerić, Ivan Iveljić, Lučano Blašković  delegat: Davor Ptiček

Strijelci: 0:1 1′ Radinković, 0:2 3′ Radinković, 0:3 15′ Matoković, 1:3 15′ Le. Mesarić, 1:4 34′ Matoković, 2: 4 80′ Skoliber(KU), 2:5 83′ Matoković, 3:5 90+3 Patafta

Gledatelja: 200

RUDAR: Rajf, Šardi( 36′ M. Zadravec), Le. Mesarić, Vurušić(46′ D. Šoltić), M. Šoltić, Patafta, Lo. Mesarić(46′ A. Zadravec), Zrna, Zeljko, Vinko, Skoliber pričuve: Kodba, Radek, A. Zadravec, D. Šoltić, M. Zadravec  trener: Dražen Škvorc

PAPUK: Marković, Šantić, Matoković, Bušljeta, Špoljarić, Radinković, Ninčević(90+2 Čes), Kaltenbaher, Rukavina, Vratković, Čavić((%’ Mimić) pričuve: Mahaček, Čes, Mimić trener: Martin Majdenić

(tekst i foto: zr)