Nakon dvije uzastopne pobjede, Međimurje upisalo dva poraza za redom , slijedi gostovanje kod Kustošije

Nakon poraza u Bijelom Brdu prošle nedjelje, prvenstvo 2 HNL nastavljeno je u srijedu utakmicama 8. kola u kojem je Međimurje  dočekalo vodeći Šibenik.

Gosti iz Krešimirovog grada silovito su krenuli po kišnom i vjetrovitom vremenu. U jednoj od prilika bio je i bivši igrač Međimurja čakovčanin Martin Pajić, ali je njegov udarac obranio Koprić. Gosti u vodstvo dolaze u 13. minuti iz gužve u šesnaestercu, kada je najprisebniji bio Juričić. Nakon toga gosti su stali, a domaći nikako da povežu redove, a k tome ih je onemogućavao vjetar koji jepomagao gostima.

U drugim dijelu ipak su se naši konačno pokrenuli. Počeli su igrati, akcije su se konačno počele nizati pred vratima irezultat toga je izjednačenje u 56. minuti. Ikić je izborio penal, a siguran s bijele točke bio je Novoselec za 1:1.

Utakmica se otvorila, Međimurje je tražilo drugi gol i pobjedu. Međutim kvalitetni gosti u jednoj akciji u 75. minuti preko Prince Ampenga dolaze u vodstvo 1:2 koje su zadržali do kraja utakmice.

– Kad smo radili analize protivnika u 2HNL i nakon ove utakmice obistinilo se to da je Šibenik glavni kandidat za prvo mjesto. Imaju čvrstu i izbalansiranu ekipu. Mi smo pokušali nametnuti svoj stil igre i osvajati koridore, ali tu smo dosta zapinjali pogotovo u prvom poluvremenu. pokušavali smo igrati i napraviti brzi protok lopte te stvoriti višak igrača što nam je djelomično uspjevalo u drugom dijelu. međutim Šibenik je bio bolji i zasluženo pobijedio. Mi se moramo dobro odmoriti i pripremiti za Kustošiju, nove utakmice su ispred nas i moramo biti optimistični. – kazao je poslije susreta trener Međimurja Damir Lepen Jurak.

Za utakmicu protiv Kustošije vraća je Ivančić koji je odradio kartone, a na prisilni odmor ide Patafta koji  ima tri žuta kartona.

Utakmica 9. kola protiv Kustošije igra se u subotu 5. listopada u Zagrebu s početkom u 15.30 sati.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)