Nakon dobre i hrabre igre Rudar bez bodova iz Ždralova pošto mu nije bilo dozvoljeno da do njih dođe

Rudar se s gostovanja iz Ždralova nažalost vratio bez bodova,  iako je  prema svemu prikazanom zaslužio barem bod. Tako je prekinuta serija pobjeda, a ono što svakako treba reći da se Rudar još jednom predstavio na gostovanju kod lidera kao prava, čvrsta homogena ekipa koja se ravnomjerno može nositi s bilo kojom ekipom u ovom rangu natjecanja.  Vjerujemo da nije bilo dodatnih faktora, a tu mislimo na suđenje, sigurno  bi se Rudar iz Ždralova vratio neporažen.

U prvom dijelu utakmice Rudar se nametnuo kao ne ravnopravna već bolja ekipa i nije domaćinima dozvolio  nikakvu inicijativu , te je  stvorio dvije lijepe prigode prvu u 19. minuti kada E. Pintarić na lijep ubačaj P.Pintarića za malo ostaje prekratak te u 24. minuti kada lijep udarca glavom  Mesarića odlično brani domaći vratar Srbljanović.

Domaćini tek pod kraj poluvremena dolaze malo do daha te u 41. minuti imaju prvu pravu prigodu, ali udarac domaćeg vratara odlično brani Rajf.

Tako prvi dio završava bez zgoditaka, a moramo istaknuti dosta oštru igru domaćina u tom dijelu igre koju loš sudac Blašković, čiji kriteriji u odnosu na ekipe su bili najblaže rečeno čudni, nije kažnjavao, ali je zato to vrlo rado činio kada su u pitanju bili igrači Rudara.

U drugi dio domaćini ulaze bolje te presingom pritišću igrače Rudara na njihovu polovicu što im u 52. minuti donosi i rezultat kada nakon lijepo odigrane akcije  Sabljić domaće dovodi u vodstvo od 1:0.

I u trenucima kada Rudar ponovo uspostavlja ravnopravnu igru i kreće  s onom iz prvog dijela dolazi do greške u predaji lopte na nekih dvadesetak metara od gola vratar Rajfa, lopta nakon proigravanja dolazi do domaćeg  igrača Furmeka koji ju posprema iza nemoćnog Rajfa.

U nastavku Rudar pokušava doći do zgoditka i u najmanju ruku je ravnopravan domaćoj ekipi, ali u 79. minuti nakon sudara dvojice gostujućih igrača i Matije Zadravca u kaznenom prostoru Rudara sudac Blašković pokazuje na bijelu točku, a kazneni udarac za 3:0 u zgoditak za 3:0 pretvara Mlinarić.

No “laporniki” ne po staju i nagrada stiže već u idućoj 80. minuti zahvaljujući upornosti Šoltića smanjuju rezultat na 3:1. U nadoknadi vremena 90+1 Leo Mesarić s vrha šesnaest metara lijepim udarcem smanjuje rezultat na 3:2. Nažalost za učiniti  nešto više,  vremena nije bilo.

Dečkima iz Rudara sve pohvale na igri , a i na ponašanju jer ovakvu sudačku torturu u takvoj utakmici treba izdržati.

Rudaru sada slijede dvije utakmice na domaćem terenu prvo im u goste dolazi ekipa Podravine, a zatim ekipe Papuka i tu Rudar  mora tražiti svoju prigodu u osvajanju novih bodova.

  1. HNL Sjever, Ždralovi, Igralište Brdo, 6. kolo, 28.09. 2019.

MLADOST –  RUDAR   3:2 (0:0)

Suci: Lučano Blašković, Ivan Iveljić, Matej Mađerić, Tomislav Herešin, delegat: Gojko Babić

Gledatelja: 200

Strijelci: 1:0 52′ Sabljić, 2:0 66′ Furmek, 3:0 79′ Mlinarić(KU)  3:1 80′ Šoltić, 3:2 90+1 Mesarić

MLADOST: Srbljanović, Jakšić, Renić, Nikolić, Furmek(76′ Mamić), Mlinarić, Trupac,  Kosanović(58′ Kočiš), Sabljić(82′ Buzuk), Muniz, Bošnjak pričuve: Đukanović, Vidojević, Vujašković,  Buzuk. Kočiš, Đuričić, Mamić trener: Nikola Papac

RUDAR: Rajf, Šardi, Kuhar(46, A. Zadravec), Radiković( 64′ Antolović), Mesarić, Šoltić, P. Pintarić, Novak , M. Zadravec, Slunjski(76′ Zrna), E. Pintarić) pričuve: Končić, Zadravec; Zrna, Nedeljko,  trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: Zlatko Rihtarec)