Nakon 27 godina rada čakovečke mažoretkinje nemaju prostor za treniranje!

Članice Čakovečkih mažoretkinja, zajedno sa svojim trenericama uz veliku podršku roditelja u svojih 27 godina djelovanja ostavile su neizbrisan trag u svijetu mažoreta, osvojivši bezbroj odličja na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima. Kroz Udrugu je prošlo 500-njak djevojčica i djevojaka koje su svojim radom ostavile neizbrisiv trag u radu udruge.

Sve je to postignuto uz veliku upornost, uložen trud, odricanja tih mladih djevojčica, djevojaka i njihovih trenerica te njihovih obitelji.

Uvijek nasmijana lica, prodefiliraju ulicama s ponosom noseći uniforme u bojama svog grada, rado se odazivajući na sve manifestacije koje su se održale u organizaciji Grada, Županije ili bilo koje Udruge bilo kulturne ili sportske djelatnosti.

Danas s ponosom možemo reći da brojimo 70-tak članova od dobi od 5-18 godina, ali isto tako sa žalošću moramo izvijestiti roditelje i javnost da za sve te djevojčice, djevojke, trenerice iako s brojnim priznanjima i medaljama oko vrata, nema mjesta ni u jednom lokalnom domu kulture ili sportskoj dvorani gdje bi one mogle nastaviti raditi i baviti se ovim mladim ljudima te tako svoje znanje i vještine prenijeti na njih.

Ove godine bez obzira na koronu i pomanjkanja dvoranskog prostora spremile su se na državno natjecanje i tamo ostvarile odlične rezultate te se tako u dvije kategorije plasirale na Europsko natjecanje, na koje vjerojatno zbog novonastale situacije oko treniranje neće moći otići jer bez treninga u dvoranskom prostoru to neće biti moguće.

Pa zar to nije žalosno, zar stvarno nema prostora gdje bi te djevojčice mogle trenirati i baviti se onim što vole?!

Barbara Prprović