Najveći međimurski derbi Poleta i Rudara, Sokol dočekuje jaku Trnavu, Mura i Plavi žele domaće bodove

4. nogometna liga skupina Čakovec-Varaždin

U 8. kolu 4. lige došli smo svakako do najinteresantnijeg i najintrigantnijeg  susreta lige. Naravno radi se o vječitom derbiju dvaju susjeda  i velikih sportskih rivala, ali no ono što svakako treba još dodati i sportskih prijatelja Rudara i Poleta. Ovaj derbi dolazi u jako lijepo vrijeme kada se oba suparnika nalaze u vrlo dobroj formi i još uvijek bez poraza. Stoga se svi nadamo da će i ovaj derbi proteći u lijepoj sportskoj i fer borbi, kao i isto takvom ponašanju navijača obiju ekipa.

Rudar u utakmicu ulazi sa nešto oslabljenim sastavom jer im se na zadnjem treningu povrijedio jedan od važnijih igrača po ekipu Filip Novak, koji će vjerojatno morati duže izbivati sa terena. Karlo Goričanec odrađuje  kaznu akumuliranih žutih kartona, a upitan je nastup i Matije Zadravca. Ono što pak može davati veliku nadu, to je klupa Rudara koja već dugo, dugo vremena nije bila tako jaka i kvalitetna i sigurno je da ti dečki mogu jako dobro zamijeniti  odsutne.

Po našim saznanjima ekipa Poleta u utakmicu ulazi u kompletnom sastavu. Sve u svemu nadajmo se jednoj lijepoj utakmici, pravom sportskom druženju pa pozivamo sve navijače obaju klubova da dođu na taj praznik nogometa u našem lijepom dijelu Međimurja.

I u savezu su osjetili važnost ovog susreta te su kao suca poslali iskusnog i kvalitetnog suca Marina Horvata, a pomagati će Rudolf Čižmešija i Željko Novak. Delegat utakmice biti će nogometna i sudačka legenda Međimurja Božidar Kolarić-Lupi.

Utakmica se igra u subotu 07.10.2017.godineu Svetom Martinu na Muri u 15,30 sati

 

 

1.međimurska liga

Sokol iz Vratišinca nakon nesretno izgubljene utakmice u Podturnu, prisjetimo se promašenog kaznenog udarca, promašenih nekoliko zaista izglednih prilika, te još nekoliko zanimljivih sudačkih odluka, vraća se na svoj teren i dočekuje ekipu Trnave iz Goričana. Radi se o ekipi koja momentalno zauzima 5. mjesto prvenstvene ljestvice s 11 osvojenih bodova. Također su uspješni i u kupu te su se plasirali u četvrtfinale gdje su protivnici Rudaru. Dakle radi se o veoma ozbiljnoj ekipi pa je tako treba i shvatiti, kako bi se konačno upisala ta važna prva pobjeda i  prebrodio taj nešto slabiji ulaz u sezonu.

Utakmica se igra u nedjelju 08.10.2017. godine u 15,30 sati na igralištu Sokola u Vratišincu.

Sude: Patrik Kolarić, Borurt Križarić

Delegat: Dragutin Vuk

2.međimurska liga skupina „B“

Hajduk iz Štrukovca  nakon poraza od Bratstva iz Jurovca odlazi na teško gostovanje kod Gornjeg Koncovčaka . Domaćini polako dižu formu, te će svakako nakon pobjede u gostima tražiti nove bodove na domaćem terenu. Biti će to vjerojatno pravi borbeni i kvalitetni prvenstveni susret.

Sude: Božidar Juračić, Denis Fic, Tomislav Tomašić

Delegat: Rajko Zadravec

Utakmica se igra u subotu 07.10.2017. godine u 15,30 sati.

Mura iz Hlapičine domaćin je ekipi Malog Mihaljevca i prema svemu dosad pokazanom trebala  bi uknjižiti tri boda. Mura je momentalno i u boljoj formi, a i prvenstvena ljestvica pokazuje momentalno stanje obiju ekipa.

Utakmica se igra na SRC „Radovan Oletić-Ratko“ u Hlapičini 08.10.2017. godine u nedjelju  u 15,30 sati.

Sude: Dario Bubek, Mladen Čeke, Josip Sokač

Delegat: Antun Vlahek

Plavi iz Peklenice nakon uvjerljive pobjede nad ekipom Zasadbrega i pravog showa koji je priredio njihov kapetan Tomica Nerer postigavši četiri zgoditka za svoju ekipu, ima priliku nastaviti taj uvjerljivi niz protiv ekipe Omladinca iz Mačkovca, koju dočekuje na svojim Pocurkama.

 

 Utakmica se igra u nedjelju 08.10.2017. godine u 15,30 sati kako smo već naveli u Peklenici.

Sude: Zdravko Toplišnjak, Nino Grgić

Delegat: Radovan Posedi

3.međimurska liga

Torpedo iz Križovca nakon lijepe pobjede nad ekipom Dinama iz Žiškovca mogao bi se  osladiti i sa  bodovima u Preseki. Koliko su mladi igrači Stanislava Tota spremni pokazati će u nedjelju kod Bratstva. Recimo samo da je većina njih ovaj tjedan u četvrtak odigrala utakmicu za ekipu ŠN Rudar U-17  gdje su bili uvjerljivi protiv  Venere pobjedom od 5:1.

Utakmica se igra u nedjelju 08.10.2017.godine u  Preseki u 15,30 sati.

Sude: Goran Koprivec

Delegat: Tomislav Šoltić

Mladost iz Selnice  drugi put za redom je domaćin. Nakon pobjede nad Otokom u goste im dolazi lider Borac iz D. Hrašćana. Mladost bi na krilima pobjede u prošlom kolu mola pomrsiti konce vodećem.

U 15,30 sati utakmica se igra na igralištu Mladosti u nedjelju 08.10.2017. godine.

Sudi: Nino Škrobar

Delegat:  Antun Mesarić

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)