NAJVEĆA BICIKLISTIČKA MANIFESTACIJA U REGIJI – XCO HALICANUM TROPHY U TOPLICAMA SVETI MARTIN

Najveća brdsko biciklistička manifestacija u regiji, pod nazivom XCO Halicanum trophy 2015, održati će se u subotu 12. rujna 2015. godine u Toplicama Sveti Martin, u organizaciji BK Mura Avantura, Sveti Martin na Muri. 

 

XCO Halicanum Trophy 2015, međunarodna UCI Class 2 (C2) utrka u olimpijskoj disciplini XCO (cross country olimpic).
 
Navedeno se natjecanje osim za Hrvatski MTB Kup, boduje i za olimpijski ciklus, a uvršteno je u svjetski biciklistički kalendar međunarodne biciklističke federacije – UCI. Već treću godinu zaredom na ovo natjecanje u Sveti Martin na Muri dovodi ponajbolje europske bicikliste i biciklistice. Na prošlogodišnjem natjecanju je sudjelovalo 115 natjecatelja iz 11 zemalja, dok je za ovogodišnje sudjelovanje je već potvrdila višestruka mađarska nacionalna prvakinja i olimpijka Barbara Benko članica Focus XC teama, zatim prvakinja BiH Lejla Tanović članica Salcano Cappadocia, te brojni drugi uspješni biciklisti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske, BiH i Hrvatske.

 

Utrke u najjačim kategorijama Elite M, Elite W i junior startaju u 16:30 sati, dok su ranije od 13:00 sati na rasporedu početničke, a od 14:30 sati kadetske, rekreativne, te veteranske kategorije. Pola sata nakon ulaska u cilj posljednjeg natjecanja, oko 19:00 sati kod restorana Vučkovec, u sklopu Lifeclass Termi Sveti Martin, biti će upriličeno svečano proglašenje pobjednika utrke, ali i ukupnih pobjednika Hrvatskog MTB Kupa (s obzirom da će ovo biti posljednja utrka sezone).

 

BK Mura Avantura