Vijesti iz Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec

Košarkaški klub Međimurje: Ekipa U11 3. u Belišću, a U13 7. u M. Soboti

Prva polovica lipnja tradicionalno je rezervirana za odigravanje turnira mlađih dobnih skupina, nakon što završi prvenstvo, tako da su mlađe selekcije KK Međimurje Čakovec i dalje aktivne na parketu.

Tako je protekli vikend 3. i 4. lipnja ekipa U13 sudjelovala na velikom i jakom međunarodnom turniru u organizaciji KK Murska Sobota, dok je ekipa U11 igrala u Belišću na turniru domaćeg KK Belišće.

Ekipa U11 osvojila je treće mjesto u Belišću. Nakon što su u polufinalu izgubili od domaćina čija ekipa igra za KK Valpovo 47-59, u borbi za 3. mjesto Međimurje je bilo uvjerljivo bolje od Crikvenice rezultatom 59-34. Naši klinci odigrali su dobar turnir i pokazali da uz kvalitetan i kontinuirani rad i trening mogu dalje napredovati u godinama koje su ispred njih.

Ekipa U13 osvojila je sedmo mjesto u Murskoj Soboti. Na turniru 8 ekipa iz četiri države, naši dječaci igrali su u teškoj skupini protiv ekipe najboljeg slovenskog kluba Cedevite Olimpije, odličnog mađarskog sastava Korment koji je na kraju osvojio turnir i ekipe koju dobro poznajemo i surađujemo UBSC Graz.

Dobar otpor naš sastav pružio je prvog dana Cedeviti Olimpiji, dok je mađarski sastav Korment odnio uvjerljivu pobjedu. Velika borba drugog dana vodili smo za 3. mjesto u skupini. U vrlo neizvjesnoj utakmici na kraju smo ostali zamalo prekrati i UBSC Graz odnio je pobjedu 47-44.

Na kraju smo se od turnira oprostili lijepom i visokom pobjedom protiv sastav Lotmerka iz Ljutomera 71-33 za konačno 7. mjesto na ovom jakom turniru koji će opet biti dobro iskustvo za naše klince od kojih je većina još uvijek ulaznog U13 godišta.

Adrian Zrna najbolji igrač lige U-15, Franjo Kranjčec lige U-17

Osim turnira na kraju sezone igraju se i tradicionalne All-Stars utakmice u svim kategorijama u sklopu Kupa regije sjever.

Tako je u Varaždinu odigrana All-Stars utakmica U-15 u kojoj je domaćin Vindija prvak Lige U15 Kupa regije sjever i sudionik Final Foura ovog drugog natjecanja po jačini nakon državnog prvenstva u sklopu HKS-a, ugostio selekciju klubova tog uzrasta.

Uz trenera Igora Čajića koji je bio jedan od trenera, u selekciji Sjevera zaigralo je pet igrača KK Međimurje: Lovro Krištofić, Marin Kovač, Edo Kraljić, Antonio Mikec i Adrian Zrna. Odličnu i efikasnu utakmicu u kojoj je Sjever slavio pobjedu 67-43 odigrao je naš centar Marin Kovač (15 poena).

Međutim, najviše čestitki zaslužio je Adrian Zrna koji je dobio čak dva priznanja: za najboljeg strijelca lige i za najboljeg igrača lige kojeg su izabrali treneri.

Kad smo već kod izbora najboljih igrača naglasimo da je i u konkurenciji U-17 iste lige, priznanje za najboljeg igrača lige otišlo u ruke igrača KK Međimurje, a to je naš bek Franjo Kranjčec.

Nastup u završnoj utakmici, kao i priznanja koja su dobili našim igračima, zasigurno je veliki podstrek da nastave raditi i trenirati kako bi još više igrački napredovali i što spremnije ušli u seniorsku košarku.

Press KK Međimurje