NAJMLAĐI SVOJIM PRIMJEROM POKAZALI ŠTO NAM JE ČINITI

Danas povodom Europskog tjedna kretanja MOVE WEEK 2014 ( 29.09.-05.10) TZ M .Središće i Udruga Sport za sve  na šetnici uz Muru organizirali su program u kojem su nas oni najmlađi polaznici vrtića Maslačak , Dječja maštanja i Pahuljica upozorili i svojim primjerom pokazali što nam je činiti da nam život bude zdraviji.

 

 29.09. je Svjetski dan srca pa se onda i sami moramo zapitati koliko nam je potrebno svakodnevno aktivno kretanje . Odlično osmišljen program za one najmlađe koji su nam kroz vježbu , igru , ples i šetnju sa puno radosti sreće pokazali kako da to radimo na svoju i njihovu radost. Kroz sam program odlično je vodila Anica Varga  trenerica i tajnica Udruge  Sport za sve uz pomoć svoje predsjednice Nade Palaš.

 

Nesmijemo ni zaboraviti tete iz vrtića koje su se sa svojim vrtićancima svojski trudile u samom programu. 01.10. Svjetski je dan  starijih osoba pa je taj nadolazeći dan dječji vrtić Dječja maštanja iskoristio za druženje svojih mališana i njihovih baka i djedova. Nakon druženja u vrtiću  svi su se preselili na šetnicu na zajedničku igru.

 

Vjerojatno je malo takovih zajedničkih trenutaka u  današnje vrijeme pa su djeca i stariji ovo druženje iskoristili na najbolji mogući način. Bila su to dva sata prekrasne zajedničke igre koja je završila lijepom šetnjom uz Muru i zajedničkom fotografijom za uspomenu.

 

Sutra 30.09. slijedi nastavak tjedna  kretanja uz program Zlatne godine za starije osobe , a program počinje ujutro u  9 sati. Bilo bi lijepo sutra ujutro vidjeti šetnicu ispunjenu kao danas sa isto toliko sreće i oduševljenja kao  što  su pokazali najmlađi. Ovo je ujedno i poziv svima da dođu i iskoriste ovo lijepo vrijeme da se malo prošeću,igraju i druže na najljepšoj šetnici u ovom dijelu Hrvatske.

 

                                                                 (tekst i foto Z. Rihtarec)