Najbolji mladi hrvatski tenisači u Čakovcu – otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke

Prigodnom svečanošću na teniskim terenima Franjo Punčec u Čakovcu danas (ponedjeljak) u jutro je otvoreno Prvenstvo Hrvatske za juniorke i juniore. Turnir za najbolje hrvatske tenisače do 18 godina svečano je otvorio zamjenik čakovečkog gradonačelnik Zoran Vidović koji je istaknuo kako je Čakovec grad sporta iz kojeg su stasali mnogi poznati hrvatski sportaši. Naglasio je i podršku koju Čakovec daje razvoju sporta posebice mladim sportašima pritom zaželjevši sudionicima turnira da se osjećaju ugodnu u najsjevernijem hrvatskom kraju i da iz njega ponesu lijepe uspomene.

Predsjednik Teniskog kluba Franjo Punčec, koji je domaćin i organizator prvenstva, Josip Sabolek podsjetio je na bogatu povijest tenisa u Čakovcu koji seže na same početke 20. stoljeća rekavši kako najzapaženije mjesto pripada Franji Punčecu. “On je bio jedan od najboljih tenisača i sportaša Hrvatske” kazao je dodavši kako i danas mnogi igrači kluba postižu zavidne rezultate, a nekolicina od njih spada u sam vrh hrvatskog i europskog tenisa.

Za turnir se prijavilo 58 juniora i 32 juniorke. Juniori su u subotu i nedjelju igrali kvalifikacije za ulazak među najboljih 32 koji će nastupiti u glavnom turniru. Finala u pojedinačnoj i konkurenciji parova na rasporedu su u četvrtak. Organizacijom ovog turnira TK Franjo Punčec još jednom je potvrdio kako spada u najbolje hrvatske teniske klubove.

Naime, zbog duge zime i postavljenog balona na tri teniska terena bilo je malo vremena da se svih osam terena pripremi za ovo prvenstvo. No, marljivi i stručni ljudi iz kluba, ali i prijatelji bijelog sporta, uspjeli su na vrijeme sanirati sve terene i pripremiti ih za nastupe hrvatske teniske mladosti.Inače, TK Franjo Punčec svake godine organizator je više značajnih teniskih manifestacija, među kojima i tri turnira koji su uvršteni u kalendar Tennis Europe: Croatia cup za dječake i djevojčice do 12 godina, Marin Šuica junior open za juniore i juniorke do 16 godina te profesionalni turnir Punčec Open iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

(Miljenko Dovečer, foto : TK Franjo Punčec)