Najbolja obrana protiv najboljeg napada lige

Košarkaše Rudara u subotu 02. prosinca u sportskoj dvorani u Murskom Središću čeka težak susret protiv najbolje momčadi lige posljednjih godina. Košarkaši Čakovec Globetke u Mursko Središće dolaze kao favoriti, aktualni su prvaci, prepuni prekaljenih i iskusnih igrača što su i pokazali u ovogodišnjem kup natjecanju. Susret je na rasporedu u 18 sati, a iz kluba pozivaju sve navijače da ih dođu podržati u derbiju 8. kola Četvrte lige košarkaša.

Čakovec Globetka ove je godine osvojila kup Međimurja. U finalu su pobjedili drugoligaša Međimurje u gradskom derbiju, da bi u finalu kupa regije sjever izbacili još jednog drugoligaša, Radnik iz Križevaca. Zapeli su tek u idućem kolu kupa kada ih je u neizvjesnom susretu dobio drugoligaš, pobjednik regije istok KK Đakovo.

Najveća opasnost po obranu Rudara biti će drugi strijelac lige u ovoj sezoni, Aleksandar Golubić koji igra u životnoj formi. Ubacuje 23 poena po susretu i najbolji je tricaš lige. Na jednom susretu u ovoj sezoni uspio je ubaciti čak devet trica dok je još u tri utakmice na svakoj ubacio po šest trica. Globetka ima i odličnu visoku liniju koju predvodi prekaljeni bivši prvoligaški igrač Dejan Vugrinec, tu su bekovi Neven Levačić, Nikola Novak i šuter Matija Terek kao i Danijel Podvezanec što znači da će obrana Rudara imati pune ruke posla.

Kada smo kod obrane, košarkaši Rudara igraju je najbolje od svih momčadi u ligi. U prvih sedam kola, košarkaši Rudara primili su najmanje koševa tek 362 u šest susreta što po utakmici iznosi 60.33 primljena koša što je za svaku pohvalu.

Uz najbolju obranu lige, Rudar ima i najboljeg strijelca lige, a riječ je o Alenu Vargi koji postiže 23,5 poena po susretu i igra jednu od svojih najboljih sezona u karijeri pa će gledatelji i navijači Rudara na djelu vidjeti dvoboj dva vodeća strijelca lige. Uz njega su nositelji igre Tomislav Radiković, Saša Dodlek i Arijan Vinko-Novak, a veliku pomoć imaju u Tomislavu Perčiću, Janu Rošiću-Novaku i Lucianu Sobočanu. Tu je naravno i najbolji strijelac ekipe iz prošle sezone Marko Bedi kojega na žalost nema redovito zbog toga što živi i radi u Novom Mestu. Košarkaši Rudara ostaviti će srce na terenu i pozivaju sve navijače da im dođu dati podršku protiv najbolje momčadi lige, Čakovec Globetke!

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić, arhiva)