Najava utakmice poludržavne završnice pretkadeti KK Međimurje Čakovec

Natjecateljska košarkaška sezona približava se kraju i što se tiče mlađih kategorija Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec.

Bila je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja sezona ekipa Škole košarke našeg kluba koji je osvojio tri naslova prvaka Regije Sjever (U-11, U-13 i U-17) i naslov prvaka Kupa regije Sjever kojeg su osvojili pretkadeti Međimurja (U-15).

Upravo pretkadeti nakon osvajanja Kupa regije Sjever, predstojeće subote 7. svibnja igraju polufinalnu državnu završnicu Kupa regija u kojoj će pokušati izboriti Final Four tog natjecanja. U goste Međimurju u sportskoj dvorani u Ivanovcu u subotu 7. svibnja od 19 sati stiže KA Osijek kao pobjednik istog natjecanja Regije Istok, gdje je bio najbolji u završnici tog natjecanja u konkurenciji Marsonije i Borova.

– Bit će to još jedno dobro iskustvo, posebice za naše mlađe igrače 2008. i 2009. godišta, kao i dobra prilika za sve igrače izlaznog 2007. godišta da sa svojom generacijom naprave veliki rezultat i odu do kraja, do Final Foura. Ne znamo puno o protivniku, osim da imaju reprezentativca i po visini dominantnog Mateja Krištu, rekao je uoči utakmice trener pretkadetske ekipe Stjepan Novak.

Trener Novak uvjeren je da naša ekipa protiv Osječana ima šanse za prolaz među četiri najbolje hrvatske ekipe u ovom natjecanju.

– Bez obzira na dvometraša Krištu, četiri igrača naše ekipe imaju iza sebe desetak jakih utakmica u starijoj konkurenciji Jedinstvene kadetske lige i vjerujem da možemo biti ravnopravni s Osječanima. Nema pritiska da “moramo” pobijediti, ali idemo odigrati hrabro, najbolje što možemo i pokušati izboriti završni turnir četiri najbolje ekipe ovog natjecanja, optimističan je trener Stjepan Novak.

Sastav: Šarić, Hren, Juras, Rušnjak, Zrna, Šimunić, Sinković, Kraljić, Kovač, Krištofić, Horvat i Kuqi. Trener: S. Novak.

Parovi poluzavršnice: DINAMO ZAGREB – KASTAV, SONIK PUNTAMIKA ZADAR – ŠANAC KARLOVAC, MEĐIMURJE ČAKOVEC – KA OSIJEK i FSV RIJEKA– ALKAR SINJ.

Press KK Međimurje