Načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec održao prijem za Robertu Radiković

U vijećnici Općine Vratišinec 20. prosinca 2021. održan je prijem Roberte Radiković povodom ostvarenja izvanrednih sportskih rezultata. Dočekao ju je načelnik Općine Mihael Grbavec.

Boksati je počela u listopadu prošle godine, a već se može pohvaliti titulom viceprvakinje države u boksu u kategoriji juniorki do 57 kilograma. Petnaestogodišnja Roberta Radiković iz Vratišinca učenica je prvog razreda Srednje škole Čakovec, smjer fizioterapeut.

Priznaje da joj ni jedan od sportova u kojima se okušala nije baš do kraja sjeo, sve dok nije probala boks u Boksačkom klubu Čakovec. Naime, isprobala sam nekoliko sportova, od atletike, odbojke pa čak i mažoret plesa. Tri i pol godine bila sam mažoretkinja, a sad sam boksačica, kroz smijeh govori Roberta.

U boksu je stalno nešto novo, drukčije. Ni jedan trening nije isti i baš na svakom naučim nešto novo. Nikad mi nije dosadno na treningu, objašnjava čime ju je očarao taj sport. Vidim se u boksu i imam planove za budućnost. Želja mi je biti prvakinja i nadam se otići na svjetsko prvenstvo.

Osim titule viceprvakinje Hrvatske u svojoj kategoriji, osvojila je drugo mjesto na natjecanju Zagreb Open u iznimno jakoj konkurenciji.

Majci Danijeli Balažić nije bilo svejedno kad je čula da kćer želi na boks.

– Oko mjesec dana smo se mama i ja dogovarale oko toga hoću ili trenirati ili neću. Iako je možda i mislila da ću odustati od svega, ipak me vozila na treninge. Sad se već opustila i prihvatila da boksam i velika mi je potpora. – govori Roberta. Mama ističe kako je potrebno jako puno odricanja i da se uvijek za nju boji kada je u borbi.

Jako sam ponosan za uspjeh i ostvarenje postignutih rezultata, te se nadam da će u budućnosti postići sve svoje snove i osvojiti još titula te nam u našu Općinu donijeti i naslov prvakinje.- govori načelnik Grbavec.

Općina Vratišinec