MURSKO SREDIŠĆE Želja je jedno lovačko društvo i streljana na Hrastinski

Danas, 10. srpnja 2024. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak održao je sastanak s predstavnici Lovačkog društvo “Zeko” i Lovačko društvo “Mursko Središće” na temu da u Murskom Središću lovci budu članovi jednog lovačkog društva obzirom što je staro lovačko društvo zbog šteta nastalih naletom na divlje životinje završilo u stečaju, a uz to je već prije egzistiralo još jedno lovačko društvo. Gradonačelnik je tako iznio svoje stajalište da su dva lovačka društva nepotrebna te da bi svi lovci trebali biti članovi jednog društva, a da je to pogotovo važno ako bi se išlo u realizaciju projekta izgradnje streljane i lovačkog doma na Hrastinki (sanirano odlagalište).

Na sjednici stručnog kolegija gradonačelnik je zadužio savjetnika za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da ispita mogućnost gradnje streljane te manjeg objekta za potrebe lovačkog društva, obzirom što je riječ o zemljištu koje je u vlasništvu Republike Hrvatske.  Temelj za financiranje izgradnje streljane i lovačkog doma bila bi sredstva iz stečajne mase koja bi Grad trebao dobiti.

Ljudski, financijski i tehnički kapaciteti civilnog društva, što je posebno važno u lokalnoj zajednici, svakako bi ojačali ako bi u Murskom Središću lovci bili članovi jednog društva.

(GMS)