MURSKA SOBOTA BOLJA OD MURSKOG SREDIŠĆA – RUDAR IZGUBIO OD MURE 1:5

Rudar je danas odigrao najjaču utakmicu u pripremnom periodu. Gost na Šuderki bila je odlična ekipa Mure iz Murske Sobote koja je nastupila sa dva sastava i čak 22 igrača. Slovenski trećeligaš pokazao je dva lica. Prvo poluvrijeme počeli su sa rezervnim sastavom i u tom dijelu igre Rudar je bio ravnopravan, a u nekim momentima čak i bolji. Imali su domaćini nekoliko izglednih prilika za postizanje zgoditka od kojih izdvajamo dvije Čalopa Luke u 9. I 21. minuti utakmice, te jednu Marka Šoltića u 12. minuti. Ni gosti nisu stajali prekriženih nogu te su nakon pogreške Nine Šprajca izbili sami pred vratara Roberta Rajfa, no Nemec Tilen ovaj poklon nije iskoristio.

 Do kraja prvog dijela gledali smo kvalitetnu igru jedne i druge momčadi. Kada su svi očekivali da će se na odmor otići bez zgoditaka, loptu sa desne strane, malo iskosa prima Nemec i sa nekih 25 metara prizemnim udarcem pogađa u suprotni kut iznenađenog vratara Rajfa.

 

U drugom dijelu slovenci uvode nove igrače koji odmah uspostavljaju dominaciju te serijom pogodaka rješavaju pitanje pobjednika. Crnoputi Ebu Eduam bio je prava napast i enigma za obranu Rudara. Sa dva zgoditka i jednom asistencijom zasluženo nosi naslov igrača utakmice. Na listu strijelaca pridružili su mu se još Grega Pavel i Ciglarić Luka. Počasni gol za Rudar postigao je Šoltić Nikola iz opravdano dosuđenog jedanaesterca.

 

Gosti iz Murske Sobote bili su bolja ekipa i zasluženo su pobijedili. Rudar nije razočarao, ali protiv ovako kvalitetnog protivnika jednostavno nije mogao postići više. Trener Goran Vincetić radi dobar posao. Vidi se da momčad ima glavu i rep i da discipliniranom i odgovornom igrom teži nadigravanju te bi sve to skupa trebalo donijeti plodove u prvenstvu.

 

Na Šuderki je bilo prisutno oko 150 gledatelja koji su mogli biti zadovoljni jer su prisustvovali lijepoj, žustroj i dinamičnoj utakmici i vidjeli, što je najvažnije, puno golova. (tekst i foto R. Tomanić)

 

Sastavi: Rudar – Rajf Robert, Levačić Denis, Šprajc Nino, Levačić Daniel, Knežević Hrvoja, Šoltić Dario, Novak Filip, Čalopa Luka,Šoltić Nikola, Berdin Vinko, Šoltić Marko, Pavlović Filip, Šardi Benjamin, Mlinarić Igor, Vuri Nino, Knežević Vedra, Liklin Vanja, Radiković Gabrijel

 

             Mura – Vičić Rajko, Kocbek Tilen, Toth Kevin, Pavel Uroš, Kuzmić Dejan, Karaaner Tumbar, Nemec Tilen, Hozjan Erik, Poredoš Kevin, Madun Luka, Šeroga Leon, Toth David, Lacrone Domonic, Celec Sašo, Pavel Grega, Šiško Danilo, Marko Ilič, Ciglarić Luka, Korpič Mišel, Balaž Ivo, Jagerič Adrian, Ebo Eduam