Muri prigode, gostima iz Savske Vesi golovi i bodovi

Mura je u 12. kolu 2. međimurske  lige skupine „B“ doživjela i šesti poraz od ekipe Bratstva iz Savske Vesi , iako ga po samoj igri nije zaslužila, te se momentalno nalazi na 14. mjestu s 14 bodova na prvenstvenoj ljestvici. U ravnopravnoj utakmici s mnogo prigoda Muri se osvetila neefikasnost, dok su gosti svoje iskoristili i zato zasluženo nose bodove.

Za Muru je sve loše krenulo već 2. minuti kada nakon jednog neopreznog starta domaćeg obrambenog igrača u kaznenom prostoru, sudac Bubek pokazuje na kazneni udarac. Iako vratar Lajtman čita udarac Ivana Rička  lopta ulazi u mrežu za vodstvo gostiju od 0:1. Gosti i dalje tijekom prvog poluvremena imaju inicijativu i održavaju vodstvo do poluvremena.

U drugi dio utakmice Mura ulazi puno bolje i to joj se isplaćuje već u 47. minuti kada Ivica Telebuh koristi smušenost gostujuće obrane te iz blizine glavom poravnava rezultat na 1:1.  Od tog trenutka igrači Mure zagospodarili su terenom, ali kako smo već u početku naveli , stvarali prigode no bez realizacije.

Gosti pritisnuti na svoju polovinu ipak su brzim kontrama pokušavali ugroziti  domaća vrata. I ovoga puta ponovili se zlatno nogometno pravilo „ne postigneš li ti zgoditak iz svojih prigoda, kazna stiže“.

U 69. minuti domaćini ne koriste još jednu od izglednih prigoda, a gosti u kontri već u sljedećem napadu postižu zgoditak za 1:2, za kako se na kraju ispostavilo i nova tri boda. Strijelac zgoditka bio je Goran Vurušić.

I nakon toga Mura ne posustaje čini sve da dođe do poravnanja,te u minuti propušta dvije izgledne prigode, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Na kraju poraz Mure, iako si je po prigodama i igri zaslužila u najmanju ruku bod. Mura svakako mora poraditi na efikasnosti jer ne može živjeti samo na golovima Ivice Telebuha.

  1. međimurska liga skupina“B“, Hlapičina, 04. 11. 2018., 12.kolo

MURA – BRATSTVO/SV/  1:2 (0:1)

Suci: Dario Bubek, Borut Križarić

Strijelci: 0:1 2′ I. Ričko /KU/  1:1 47′ Telebuh 1:2 69′ Vurušić

Gledatelja: 150

MURA:  Lajtman, Koprivec (46′ Vršić), Tomšić, Jurović, Podvez(84′ Frbežar), Čurin, D. Stojko, Vrbanić(46′ Šafarić), Telebuh, Srša, Bistrović (86′ Tkalec) pričuve: Sakač,M. Stojko, Šafarić, Frbežar, Tkalec, Vršić trener: Ivan Zobec

BRATSVO /SV/: Posavec,Gal(87′ Kocijan, Hashimoto, Jakup(64′ Do. Jambrošić), A. Ričko, Bogomolec, Vurušić(89′ Vugrin), Krizman, Frančić(90′ Vabec), De. Jambrošić, I. Ričko(66′ Carević) pričuve: Vabec, Do. Jambrošić, Radek, Horvat, Carević, Kocijan, Vugrin trener: Daniel Novak

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)