Muraken nastupio u Međužupanijskoj ligi – iz Lepoglave vratiili se s 3 zlata i 3 srebra

U subotu 09.11. održano je 1. kolo Međužupanijske lige u karateu za klubove iz Međimurske i Varaždinske županije. Nastupilo je u Lepoglavi 14 klubova i oko 200 takmičara. Svaki nastup odnosno plasman među prva tri mjesta donosi za svaki klub određeni broj bodova koji se sakupljaju tokom trajanja lige koji se zbarajaju i prema broju bodova utvrđuje se konačni plasman klubova.

Najuspješniji takmičar Murakena, kluba iz Murskog Središća,  je Vanja Tot koja je osvojila 1. mjesta i zlata u kategoriji Kata i Borba za učenice. Prvo mjesto osvojio je i Filip Golubić u kategoriji kata za učenike, u istoj kategoriji 2. mjesto i srebro osvojio je Hrvoje Posavec. Finale je još izborio  i Toma Frančić u kategoriji kata za mlađe učenike međutim biva poražen sa 2:1 i osvaja srebro.

Pojedinačni nastup i broncu osvojila je  Josipa Katalenić u kategoriji mlađih kadeta. Svoj nastup korektno su odradili Ivan Kaatlenić, Nika Maltarić i Jana Augustić međutim  ostali su bez značajnog plasmana. Kata team Murakena (Vanja, Nika i Josipa) u konkurenciji teamova poražen je u finalu i na kraju osvajaju srebro i 2. mjesto.

(tekst i foto: trener DINKO ŠARIĆ)